Hai la bere fiartă! Cel mai mare târg de sezon, la Universitate
Este dulce, caldă şi are gust de măr şi scorţişoară! Dacă la început bucureştenii strâmbă sceptici din nas, după prima gură dau năvală.
Nu vorbim de tradiţionala cană de vin fiert sau de vreun ceai special, ci de o bere germană special concepută să fie băută fiartă. Doritorii o pot găsi la cel mai mare târg de sezon "Bucharest Christmas Market" de la Piaţa Universităţii.
Berea este importată din Germania, conţine 4,5% alcool, iar un pahar de 300 ml costă 8 lei. "Iarna asta am vrut să vin cu ceva nou. Majoritatea clienţilor cer vin fiert, dar după ce le dau să guste din bere, se răzgândesc în favoarea celei din urmă", ne-a spus Lavinia Ciocănaşu (34 de ani), care în zilele bune vinde şi 10 litri de bere fiartă.
Băutura are în compoziţie 85% bere neagră (apă, malţ şi hamei), sirop de glucoză şi fructoză, îndulcitori, aromă de cereale de bere, conservanţi şi antioxidanţi. "Bucharest Christmas Market" este deschis până la 3 ianuarie, între orele 10.00 şi 22.00, iar intrarea este liberă.
Reporterul Click! a gustat din berea fiartă
Cum prepari licoarea
Ingrediente pentru două căni:* o sticlă de bere de 0,5 l (de preferinţă neagră)* 3-4 linguriţe de zahăr brun* nucşoară rasă* 2-3 felii ghimbir* 50 ml coniac
Mod de preparare
Berea se pune la fiert, la foc mic, împreună cu zahărul brun şi cu ghimbirul. Pe perioada fierberii amestecaţi, iar când zahărul s-a topit, opriţi focul şi adăugaţi coniacul. Berea se toarnă în căni, fără bucăţile de ghimbir şi se ornează pe spumă cu nucşoară.