Coloana morţii. Victimele accidentului din Muntenegru s-au întors acasă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sirenele ambulanţelor au urlat parcă mai mult ca niciodată, ieri după-amiază, în Bucureşti. Cei 29 de răniţi în accidentul din Muntenegru au fost aduşi în România şi internaţi în patru mari spitale din Capitală. Răpuse de durere, rudele acestora i-au aşteptat cu sufletul la gură în faţa spitalelor pentru a-i vedea măcar pentru câteva secunde. Ieri seară, au fost repatriate şi trupurile celor 18 români decedaţi în accident.

Trebuiau să se întoarcă în ţară odihniţi şi fericiţi după o vacanţă de vis. În schimb, au ajuns acasă pe targă sau, şi mai trist, într-un sicriu. Cei 47 de români implicaţi în accidentul oribil din Muntenegru au fost aduşi, ieri, în ţară cu trei aeronave ale Ministerului Apărării. Răniţii au venit primii, cu două aeronave, însoţiţi şi supravegheaţi de o armată de medici şi asistente.

Primul avion a aterizat la ora 18.00 şi a adus 11 răniţi

simeon stalpnicul png

Zeci de ambulanţe SMURD au cărat răniţii la patru spitale

simeon stalpnicul png

La ora 18.00, primii 11 răniţi au aterizat cu un avion Spartan pregătit special pentru cei mai grav răniţi. Cel de-al doilea avion, Hercules, a aterizat în jurul orei 20.30, şi a transportat 18 pacienţi cu răni mai uşoare. În total, 29 de victime, dar şi o alpinistă româncă ce se afla internată în spitalul din Podgoriţa, după ce avusese un accident în Muntenegru, au fost internate în patru spitale din Bucureşti. Zece dintre răniţi au ajuns la Floreasca, dintre aceştia trei fiind internaţi la Terapie Intensivă. 11 victime au fost duse la Universitar (trei internate la Terapie Intensivă), patru la Elias, plus alpinista, şi patru la Bagdasar-Arseni (dintre care unul, cu fractură craniană, la Terapie Intensivă).

Sicriele au fost depuse pe catafalcuri, iar un sobor de preoţi a ţinut o scurtă slujbă

simeon stalpnicul png

Soţia şi fiul şoferului Dan Mărgărit

simeon stalpnicul png

Rudele răniţilor fuseseră anunţate, ieri, de autorităţi unde va fi internat fiecare pacient, aşa că, înainte de sosirea ambulanţelor de la aeroport, acestea se strânseseră în faţa spitalelor. Cu lacrimi în ochi, disperaţi, îngrijoraţi şi încordaţi, oamenii ne-au spus că, de când au aflat de accident, trăiesc un adevărat coşmar şi n-au mai pus geană pe geană. "Am venit cu nepoata la spital. Sora mea - mama ei - se afla în autocar. Este rănită grav şi o aduc la Floreasca. Nu ştim mai multe despre ea", au fost singurele cuvinte pe care femeia ni le-a putut spune, întrucât vorbele i-au fost înecate de lacrimi.

Tot la Spitalul Floreasca veniseră, ieri după-masă, soţia şi fiul de 18 ani al şoferului de rezervă, Dan Mărgărit (43 de ani). "Am aflat de la televizor de accident. Până astăzi (n.r. ieri), nu ne-au spus nimic clar despre starea lui. Azi, ne-au sunat de la MAE şi ne-au zis că este în stare foarte gravă, în comă, şi că îl aduc la Floreasca", a declarat Florina Mărgărit, soţia şoferului.

Una dintre victime, aşteptată la spital de fiica sa

simeon stalpnicul png

La Spitalul Floreasca au ajuns 10 răniţi

simeon stalpnicul png

Femeia a mai spus că soţul ei nu se afla la volan în momentul accidentului şi că făcuse de multe ori traseul pe care a plecat sâmbătă.

Ultimul avion, cel cu care au fost transportate trupurile celor 18 victime decedate, a aterizat la Baza 90, ieri, în jurul orei 22.00. Aici s-a ţinut, mai întâi, o slujbă, apoi trupurile decedaţilor au fost transportate la IML.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
vremea 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net