Nu-i mall cu ţoale de renume, ci piaţă de carne şi legume
Arată ca un mall, dar înăuntru nu sunt haine şi jucării, ci multă mâncare. Piaţa Sălăjan a fost modernizată, iar de marţi, 15 decembrie, şi-a redeschis porţile. Investiţia a ajuns la 3,2 milioane de euro.
Adio tarabe murdare, marfă de proastă calitate, gunoaie pe la toate colţurile aleilor şi mirosuri pestilenţiale! Imaginea urâtă a pieţei de odinoară a fost înlocuită cu una de lux. Sălăjan s-a transformat în cea mai modernă piaţă din Capitală.
Cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, funcţionează la parterul clădirii şi are 60 de spaţii comerciale, dar şi o insulă cu tarabe. Aici găseşti mâncare peste mâncare. De la carne, mezeluri, peşte, brânzeturi, fructe, legume şi până la dulciuri, flori, condimente, ouă, papetărie şi detergenţi. “În curând se va deschide şi o brutărie. La produsele din carne, peşte şi brânzeturi avem numai producători.
Pe ţărani, ne este mai greu să-i aducem în interiorul pieţei agroalimentare pentru că nu vor să funcţioneze după programul impus de noi. Preferă să vândă la tarabele de afară, deşi aici sunt condiţii, iar preţul chiriei este acelaşi”, ne-a precizat Nicolae Nedelea, cel care a investit 3,2 milioane de euro în modernizarea pieţei.
Omul de afaceri nu a dorit să bage banii într-o clădire oarecare. A luat legătura cu primarul din Barcelona şi aşa a reuşit să pună mâna pe planurile celebrei pieţe catalane “La Boqueria”, aflată pe faimoasa stradă La Rambla. Astfel că toată construcţia este identică aproape cu aceea din Spania, cunoscută de milioane de turişti care i-au trecut pragul. La etajul superior al pieţei Sălăjan se va deschide o clinică de recuperare medicală, cu SPA. Aşadar, încălţăminte sau jucării nu se vor vinde în acest loc.
«La mine îţi cumperi zarzavatul cu cardul»
Şi ţăranii s-au modernizat! În Hala Traian a apărut primul comerciant de la care poţi cumpăra fructe şi legume cu cardul. Alice Nica, împreună cu soţul ei, are la tarabă POS de la MasterCard. ”Îl avem de patru zile şi suntem foarte mulţumiţi. Avem câte 4-5 clineţi pe zi care plătesc cu cardul. Înainte pierdeam cumpărătorii pentru că nu aveau bani mărunţi. Şi uite aşa se duceau la supermarketuri”, ne povesteşte Alice.
Reporterul Click! a cumpărat cinci căpăţâni de usturoi care au costat 5 lei. A plătit cu cardul şi a primit bon. Ceilalţi ţărani se gândesc serios acum să se modernizeze. Nu de alta, dar pierd clienţii.
„Experimentul a pornit ca un proiect-pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel un lucru normal pentru cumpărătorii de la Hala Traian. Proiectul vine în completarea acţiunilor şi a campaniei #doarcucardul desfăşurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plăţile cu cardul”, a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard pentru România.