Povestea reală din filmul ”Sunetul muzicii” a fost vândută cu 9.000 $

Ultima actualizare:

    În rolurile principale au jucat Julie Andrews (Maria Kutschera, devenită von Trapp), Cristopher Plummer (căpitanul Georg von Trapp)
În rolurile principale au jucat Julie Andrews (Maria Kutschera, devenită von Trapp), Cristopher Plummer (căpitanul Georg von Trapp)

”The Sound of Music” (realizat în 1965) este unul din cele mai iubite filme din istorie. Povestea familiei Von Trapp și a guvernantei Maria a cucerit generații întregi. Puțini știu că povestea este adevărată. Austriaca Maria Augusta Kutschera și-a vândut biografia la Hollywood, pentru 9.000 de dolari.

Ce film încântător! Institutul American de Film a cotat ”Sunetul muzicii” pe locul 4 în topul celor mai bune 100 de musicaluri din istorie, iar cântecul ”The Sound of Music” se află pe locul 10 în topul celor mai bune melodii din filme din istorie. Pare o poveste, dar este cât se poate de adevărată. Maria din viața reală și-a vândut autobiografia la Hollywood pentru 9.000 de dolari, scrie thevintagenews.com.

Austriaca Maria Augusta Kutschera, orfană de mică, a intrat într-o mănăstire ca novice, dar sănătatea ei a suferit sub regulile stricte și lipsa de aer curat.


    Așa arăta, de fapt, austriaca Maria Augusta Kutschera
Așa arăta, de fapt, austriaca Maria Augusta Kutschera

Când recentul văduv Georg von Trapp, un erou naval din Primul Război Mondial, a venit la mânăstirea unde se afla Maria în căutarea unei guvernante pentru copiii lui. Georg sa îndrăgostit de guvernantă și i-a cerut să devină a doua mamă a copiilor. Cei doi au căsătorit în 1927 și au avut trei copii împreună.

Von Trapp și-a pierdut o mare parte din avere din cauza crizei financiare mondiale din anii ʼ30. Ca să facă rost de bani, familia Von Trapp a început să cânte muzică clasică tradițională și cântece populare, câștigând un premiu în Festivalul muzical din Salzburg din 1936, așa cum este descris în film. Curând, Austria a fost anexată Germaniei (în 1938), iar Georg a refuzat un post în Forțele Navale și să își lase fiii să se alăture partidului nazist al lui Hitler.

Atunci au decis că este prea periculos să rămână în Austria. Familia nu a mers de-a lungul Alpilor austrieci pitorești, cum este în film. În realitate, a fost chiar mai greu: întâi au plecat în Italia, apoi la Londra unde au obținut vize pentru New York, SUA, pentru șase luni de vizită. Maria a fost însărcinată cu cel de-al treilea copil, cu Johannes, care va fi singurul von Trapp născut în S.U.A. Cei doi fii mai mari, Rupert și Werner, au luptat în armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, câștigând astfel cetățenia SUA.

Mai întâi, s-au stabilit în afara Philadelphiei și au decis să câștige bani din spectacole de musical. Trupa se numea ”Trapp Family Singers” și a avut turnee prin toate statele.

În cele din urmă, s-au stabilit în Vermont, care semăna cu Austria lor iubită. Au vândut povestea lor pentru 9.000 de dolari la Hollywood.

Filmul a câștigat cinci premii Oscar

Producţia „Sunetul muzicii“, lansată în 1965, îi are în rolurile principale pe actorii Julie Andrews (Maria Kutschera, devenită von Trapp), Cristopher Plummer (căpitanul Georg von Trapp), Heather Menzies-Urich (Louisa, adică Maria von Trapp). Pelicula a fost nominalizată la zece categorii în cadrul Premiilor Oscar, din care a câştigat cinci – pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun sunet, cel mai bun montaj şi cea mai bună muzică; la patru categorii ale Globurilor de Aur, din care a câştigat două – pentru cel mai bun film şi cea mai bună actriţă, Julie Andrews, precum multe alte nominalizări şi premii.Sursa: thevintagenews.com


    Filmul ”Sunetul muzicii” a obținut cinci premii Oscar
Filmul ”Sunetul muzicii” a obținut cinci premii Oscar

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net