Topul devoratorilor de zahăr. Or fi şi românii printre cei mai "îndulciţi" oameni?
Oamenii de ştiinţă au descoperit că zahărul este singurul aliment pe care fiinţa umană îl pofteşte încă de la naştere. Am ajuns atât de dependenţi de el încât zahărul este acum considerat o adicţie. De altfel, mulţi îl consideră chiar un „hoţ“ de substanţe nutritive. Asta pentru că organismul îşi foloseşte propriile resurse (calciu, magneziu, crom, cupru, vitaminele B) pentru a neutraliza zahărul din sânge. În timp ce face acest lucru, sistemul imunitar „amorţeşte“, favorizând şi instalarea unor boli grave, precum cancerul.
Cândva, zahărul era considerat un condiment atât de preţios, încât era păstrat în seifuri speciale. Istoria sa începe în Noua Guinee, cam prin anul 8.000 î.H., unde fermierii obişnuiau să-şi îngraşe porcii cu trestie de zahăr. Marinarii care au trecut pe acolo şi au descoperit planta dulce au dus-o mai departe, în Filipine şi în India. Mai apoi, indienii au fost cei care au transformat lichidul dulce din trestia de zahăr în cristale de zahăr.
Află aici ce nu știai despre devoratorii de zahăr și care sunt cei mai înfocați fani ai dulciurilor.