Ce fel de viaţă duceau atacatorii din SUA. Imagini din casa acestora

Ultima actualizare:

    Tashfeen Malik (27 de ani) și Syed Rizwan Farook (28 de ani)foto: Getty
Tashfeen Malik (27 de ani) și Syed Rizwan Farook (28 de ani)foto: Getty

Miercuri (2 decembrie), 14 persoane au fost împușcate mortal, iar alte 21 au fost rănite în urma unui atac armat comis în orașul californian San Bernardino, Statele Unite ale Americii. Totul s-a desfășurat în sala de conferințe a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficiențe cognitive (Inland Regional Center), unde mai mulți angajați participau la o petrecere de Crăciun.

Suspecții, un cuplu de musulmani extremiști, Syed Rizwan Farook (28 de ani) și Tashfeen Malik (27 de ani), ar fi deschis focul asupra persoanelor aflate la petrecere. Cei doi au murit în timpul confruntărilor cu autoritățile venite la fața locului. Ulterior, s-a descoperit că aceștia erau simpatizanți ISIS. Reporterii unei publicații americane au reușit să pătrundă în locuința în care teroriștii își creșteau copila în vârstă de numai șase luni, potrivit mirror.co.uk.

Uite cum arată locuința lor

Imaginile dinăuntrul locuinței dau impresia că cei doi atacatori ar fi dus o viață relativ normală. Cu plante, un pătuț pentru copil, jucării și alte obiecte regăsite în orice casă, aceștia păreau a fi ca orice altă familie.

Singurul lucru care iese în evidență este un afiș islamic realizat din maerial textil care atârnă pe perete, deasupra mesei din camera de zi. Asta și faptul că în dulapul pentru haine se află o singură cămașă așezată pe un umeraș.

Cei doi atacatori stăteau în chirie în casa din imagini. După mai multe căutări, reporterii au găsit cărți de rugăciune și un videoclip publicat pe internet, în care Malik își declara credința față de Daesh (ISIS, n.r.) și față de liderul grupării. „Mă trec fiori pe șira spinării cu ce văd aici”, a declarat unul din fotografi după ce a văzut o carte de rugăciuni, citat de mirror.co.uk.

Motivul focurilor de armă trase de Syed Rizwan Farook și Tashfeen Malik în după-amiaza zilei de miercuri (2 decembrie) rămâne incert. Autoritățile spun că Farook ar fi luat legătura cu extremiștii islamiști pe rețelele sociale. Investigațiile se află, încă, în desfășurare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net