Ce obiceiuri trăsnite au alţii de Crăciun

Ultima actualizare:

    Alte popoare au obiceiuri diferite pentru ziua de Crăciun
Alte popoare au obiceiuri diferite pentru ziua de Crăciun

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului înseamnă pentru noi cozonaci calzi pe masă, împodobirea bradului, colindătorii care vin pe la uşi, dar şi surprinderea celor dragi cu cele mai frumoase cadouri.

Pe alte meleaguri, aceeaşi sărbătoare aduce cu sine respectarea unor obiceiuri specifice. Pentru alte popoare, brazii se împodobesc cu mere, masa de Crăciun se ia pe plajă, iar Moşul vine într-o caleaşcă trasă de canguri. Iată care sunt cele mai trăsnite tradiţii de Crăciun în alte ţări:

1. Ajunul Crăciunului pe plajă

Dacă în alte zone ale lumii, de Crăciun este frig şi zăpadă, în Australia temperaturile ating 30 de grade Celsius. Australienii iau masa tradiţională pe plajă sau ies la picnicuri în natură, fiindcă, ce-i drept, vremea le permite. Seara, în Ajun, se adună în grupuri şi cântă colinde în centrele oraşelor. Aici Moşul vine într-o caleaşcă trasă de opt canguri, iar cel modern călătoreşte pe o placă de surf.

2. Crăciun în cimitir

Imaginea de basm, în care copiii cântă colinde sub brad şi aşteaptă nerăbdători sosirea lui Moş Crăciun, arată puţin altfel în Finlanda. În această ţară, Ajunul Crăciunului se petrece în cimitir, unde toate familiile se adună pentru a-şi aminti de rudele decedate. Toţi locuitorii cântă în acea zi imnul naţional.

3. Parada de ridichi

Pe străzile din Elveţia, copii şi adulţi participă în ziua de Crăciun la „Parada ridichilor luminate", cântând în cor colinde. Toată lumea are ridichi mari, sculptate şi împodobite cu diferite crestături. În interior introduc o lumânare lungă, purtând ridichea ca pe o făclie.

4. 13 Moşi Crăciun

Orice copil şi-ar dori să-şi petreacă Crăciunul în Islanda, fiindcă aici nu vine un singur Moş, ci treisprezece, în tot atâtea zile. Cu treisprezece zile înainte de Crăciun, primul Moş pune dulciuri, mandarine şi lozuri în plic în ghetuţele copiilor care au fost cuminţi. Cei obraznici primesc un cartof. A doua zi, vine cel de-al doilea Moş, cu dulciuri şi jucării, şi tot aşa până pe 25 decembrie.

5. Brazi împodobiţi cu mere

Brazii din casele suedezilor sunt împodobiţi cu mere, steguleţe, gnomi cu căciuliţe roşii şi ornamente din paie. Casa e decorată cu lalele roşii şi cu câteva zile înainte de Crăciun gospodinele prepară biscuiţi cu ghimbir în formă de stea sau inimioară. Un membru al familiei se îmbracă în Piticul Crăciunului, care trăieşte sub scândurile casei, are haine roşii şi o barbă albă. Acesta împarte tuturor cadouri dintr-un sac, însoţindu-le cu rime vesele.

6. Moş Crăciun, înlocuit de o băbuţă care aduce cadouri

Italienii au reuşit să înlocuiască imaginea dominantă a lui Moş Crăciun cu o vrăjitoare bătrână şi prietenoasă, pe nume la Befana. Prin urmare, cea care umblă din casă în casă pentru a aduce cadouri celor mici este o băbuţa pe matură, nu moşul din Laponia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
milionar foto pixabay jpg
ceas Titanic jpeg
elevi care stau in clasa cu geci jpeg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
sofer furios coada jpg
Cartofi dulci  jpg
vreme jpg
Miss Universe Danemarca 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net