De ce s-a măritat Hillary cu Bill Clinton. Un secret ascuns timp de 30 de ani

Ultima actualizare:
Hillary Rodham, 1965. Mama lui Bill Clinton nu o considera foarte atrăgătoare
Hillary Rodham, 1965. Mama lui Bill Clinton nu o considera foarte atrăgătoare

Hillary Clinton (69 de ani) este pe cale să devină prima femeie președinte al Statelor Unite ale Americii. O poveste din trecutul ei amoros a fost comentată intens de jurnaliștii americani zilele acestea. Bill Clinton a cerut-o de soție pe Hillary Rodham prima oară în primăvara anului 1973, în romanticul Lake District, din Anglia. Ea a refuzat.

Hillary și Bill tocmai absolviseră Facultatea de Drept Yale și se aflau într-un moment de cumpănă în relația lor de doi ani.

În vreme ce Bill a hotărât să se întoarcă acasă ca să predea la Universitatea din Arkansas, având în plan să deschidă la un moment dat un birou de avocatură, Hillary s-a mutat la Cambridge, Massachussets, a închiriat o cameră în apropiere de Harvard și s-a apucat de învățat pentru admiterea în barou, lucrând în același timp la organizația pentru protecția copilului înființată de Marian Wright Edelman.

Mama lui Bill nu o plăcea pe Hillary

Hillary îl iubea pe Bill, dar ambițioasa absolventă de drept nu-și putea imagina cum ar fi să trăiască toată viața într-un stat precum Arkansas. În momentul respectiv se simțea trasă în două direcții complet diferite. Revelația a venit de unde se aștepta mai puțin. Hillary și-a dat seama ce trebuie să facă după ce a suferit cea mai mare dezamăgire din anii tinereții. Acesta este și cel mai bine ținut secret al candidatei la președinția SUA, ascuns de public timp de 30 de ani, decisiv pentru evoluția ulterioară a politicianului Hillary Clinton.

Hillary avea o mie de motive să fugă de Arkansas. În primul rând, mutarea acolo însemna să accepte o slujbă de profesoară, asemenea lui Bill, sau să lucreze la o firmă de avocatură, ceea ce nu prea reprezenta idealul ei în viață. Prietenii lui Hillary credeau că e o nebunie și să se gândească la o asemenea variantă, iar mama lui Bill, Virginia, care o cunoscuse pe viitoarea noră în New Haven, nu o plăcea prea tare. Bill avusese întotdeauna iubite ”cu sclipici”, inlcusiv o fostă Miss Arkansas, iar Virginia nu credea că domnișoara Rodham era suficient de bună pentru fiul ei.

Hillary și Bill Clinton, alături de fiica lor, Chelsea
Hillary și Bill Clinton, alături de fiica lor, Chelsea

A picat examenul de admitere în barou în Districtul Columbia

Totuși, după ce Hillary i-a respins cererea în căsătorie formulată în Anglia, Bill a reluat subiectul în timpul verii, când Hillary l-a vizitat în Arkansas, și i-a propus să se înscrie pentru examenul de intrare în barou în Arkansas.

După examen, Hillary s-a înscris la examenul de barou în Districtul Columbia, alături de alți 816 aspiranți la titlul de avocat. Pentru viitoarea doamnă Clinton, trecerea acestui examen era condiția esențială pentru a putea face rost de o slujbă decentă în capitală. Imediat după aceea, Hillary a început să lucreze la organizația pentru protecția copilului înființată de Marian Wright Edelman. Însă viața fără Bill, în Cambridge, s-a dovedit a fi dificilă. Hillary a recunoscut că și-a cheltuit aproape tot salariul pe telefoane. ”Deși îmi plăcea foarte mult ce făceam, mă simțeam singură și îmi era foarte dor de Bill”, a scris mai târziu Hillary, în autobiografia ”Living History” / ”Istorie trăită”.

Apoi, la începutul lunii noiembrie, Hillary a primit vestea șocantă: picase examenul de admitere în baroul D.C. Două treimi din candidați trecuseră testul, mulți dintre ei fără diplomele pompoase ale lui Hillary. ”Pentru prima oară în viață, dăduse greș. În stil mare, dacă e să ne gândim la așteptările celorlalți pentru ea”, a notat Bernstein.

”Inima mă împingea către Arkansas”

Viitoare doamnă Clinton nu este însă nici de departe primul politician de anvergură care pică un examen major. Viitoarea primă doamnă Michelle Robinson, absolventă a Facultății de drept de la Harvard, a picat examenul de admitere în baroul Illinois. Doi viitori guvernatori ai statului California, Pete Wilson și Jerry Brown, au pățit rușinea la examenul de admitere în baroul californian. Winston Churchil, de asemenea, a picat examenul de admitere în celebra academie militară Sandhurst nu o dată, ci de două ori.

”Inima mă împingea către Arkansas. Când am aflat că fusesem admisă în Arkansas, dar picasem în D.C., mi-am spus că poate rezultatele astea îmi transmit un mesaj”, a rememorat Hillary în autobiografia sa.


    Hillary și Bill Clinton, alături de fiica lor, Chelseafoto: Getty Images
Hillary și Bill Clinton, alături de fiica lor, Chelseafoto: Getty Images

La câteva săptămâni după veștile proaste, Bill a vizitat-o pe Hillary, iar cei doi au început să-și facă planuri de viitor. El a închiriat o casă în apropiere de Fayetteville, iar ea i s-a alăturat în scurt timp. În 1975 a acceptat în sfârșit cererea în căsătorie a lui Bill. Cât despre eșecul dureros de la începutul carierei, timp de 30 de ani Hillary l-a ținut ascuns chiar și de cei mai buni prieteni ai ei. ”Incidentul” a fost menționat în treacăt în autobiografia publicată în 2003. Concluzia însă nu poate fi trecută cu vederea. ”Știam că că voi fi întotdeauna mai fericită cu Bill decât fără el.”

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net