La bordul Diamond Princess au mai fost confirmate 70 de cazuri de coronavirus. Mai multe țări își repatriază oamenii

Ultima actualizare:

    Carantina pe Diamond Princess se apropie de sfârșit. sute de oameni s-au contaminat deja de coronavirusfoto: captura CNN
Carantina pe Diamond Princess se apropie de sfârșit. sute de oameni s-au contaminat deja de coronavirusfoto: captura CNN

Numărul cazurilor de coronavirus de pe vasul de croazieră Diamond Princess a crescut alarmant. Alte 70 de persoane de pe nava aflată în carantină în Japonia s-au contaminat de Covid-19. În total sunt 355 de oameni care au contactat virusul ucigaș. În acest timp, mai multe țări își repatriază cetățenii de pe vasul pe care erau și17 români.

Ambasada SUA în Japonia a anunțat sâmbătă că peste 400 de cetățeni americani aflați în carantină pe nava Diamond Princess, aflată în prezent în carantină în portul Yokohama, la sud de Tokyo, vor fi extrași și duși acasă. Și Canada a anunțat că își va lua acasă cetățenii aflați pe vas, potrivit theguardian.com.Numai că este vorba doar despre cei care nu prezintă simptomele coronavirusului. Celor bolnavi nu li se va permite să urce la bordul avioanelor. În schimb vor fi transferați la spitale din Japonia. După sosirea în Canada, pasagerii vor trece printr-o perioadă de 14 zile de carantină. Și Ambasada Australiei la Tokyo a transmis că guvernul federal a examinat și opțiunile de a ajuta australienii.De asemena, guvernul britanic s-a confruntat cu presiuni din ce în ce mai mari pentru evacuarea cetățenilor săi.Evacuarea navei de croazieră se face în contextul în care în câteva zile, mai exact pe 19 februarie, se încheie carantina, iar cei aflați la bord trebuie să plece.Diamond Princess a rămas blocată în Japonia după ce analizele unui  un pasager care a debarcat în Hong Kong au ieșit pozitive pentru coronavirus.

Ce spun americanii despre strategia de evacuare

Guvernul japonez a început să-i testeze pe toți cei de la bord pentru coronavirus. Au început mai întâi cu cei de peste 80 de ani, acum sunt testați pasagerii de 70 de ani, în cele din urmă tuturor urmând să li se ia probe  pentru analize. Din 19 februarie vor începe debarcările eșalonate. Dar pasagerii americani care sunt evacuați nu vor face parte din acest proces. "De la tragedie, la comedie apoi la farsă", a replicat un pasager american Matthew Smith, potrivit CNN.

"Guvernul SUA dorește să ne scoată fără testare, să ne ducă înapoi în SUA cu o mulțime de alte persoane care nu sunt testate și apoi să ne bage în încă două săptămâni în carantină? Cum mai este asta?"

SUA transmite însă că cei care decid să nu urce la bordul zborului vor mai trebui să petreacă două săptămâni în Japonia înainte de a putea să se îndrepte spre casă, deoarece guvernul american spune că nu va accepta carantina Diamond Princess ca dovadă că cineva nu are virus.

Nava de croazieră Diamond Princess are aproximativ 3.600 de persoane în carantină
Nava de croazieră Diamond Princess are aproximativ 3.600 de persoane în carantină

Pasager: ”Este devastator financiar și emoțional”

Pentru Karey Mansicalco, care deține o companie imobiliară din Utah, știrea a scăpat de mâinile ei la ora 11. "Este ca o pedeapsă cu închisoarea pentru ceva ce nu am făcut", a spus Karey Mansicalco, deținătoarea unei companii imobiliare din Utah, pentru CNN. „Ne țin ostatici, fără niciun motiv”. Mansicalco a spus că încă două săptămâni distanță de acasă ar costa peste 50.000 de dolari. "Este devastator din punct de vedere financiar, dar și emoțional. Am fost în lacrimi când am primit vestea și ... Nu am avut cuvintele pentru a explica cum mă simțeam. Și acum mă simt furioasă", a spus ea.

Sunt 46 de americani care au ieșit pozitivi la testele de coronavirus. Iar ei și oricine prezintă simptomele bolii  nu va putea să urce la zborul charter. Sunt unele persoane care nu au virusul, însă soțul sau soția au boala. „Ne învârtim în cerc”, a spus Kent Frasure, a cărei soție Rebecca a dat rezultate pozitive săptămâna trecută și a fost mutat la un spital din Tokyo. „Nu aș urca într-un zbor fără Rebecca”.

Ministerul Sănătății din Japonia a confirmat 70 de cazuri noi pe nava de croazieră Diamond Princess, pe care s/au aflat și 17 români.„Până în prezent, am efectuat teste pentru 1.219 de persoane. Dintre aceștia, 355 de persoane au fost pozitive. Dintre aceștia, 73 de persoane nu prezintă simptome ”, a declarat  ministrul Sănătății  din Japonia, Katsunobu Kato, potrivit theguardian.com

Mii de oameni au rămas blocați în cabanele lor sub carantină obligatorie la bordul Diamond Princess, încă din 3 februarie.Carantina urmează să se încheie miercuri, 19 februarie, deși nu este clar dacă apariția de noi cazuri va determina extinderea acestor restricții.

Pasager debarcat de pe nava Westerdam, infectat cu coronavirus 

De asemenea, există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la posibile infecții în rândul persoanelor care au debarcat din MS Westerdam în Cambodgia, vineri. Unul dintre pasageri a fost contaminat cu virusul ucigaș, însă acesta a zburat deja în Malaezia, împreună cu alte 144 de pasageri ai navei. Este vorba despre o femeie  în vârstă de 83 de ani. Soțul femeii a fost testat, însă analizele au ieșit negative pentru boală, a declarat ministrul sănătății din Malaezia.

„În timp ce primele rezultate au fost raportate, acestea sunt preliminare în acest moment și așteptăm testele secundare pentru confirmare”, a declarat proprietarul navei, Holland America.În acest timp, autoritățile cambodgiene au cerut Malaeziei să-și revizuiască rezultatele testelor.Nava fusese respinsă de cinci țări, în ciuda faptului că la acea vreme nu a fost prezentată boală la bord.

Pasagerii de pe nava Westerdam au debarcat în Cambodgia
Pasagerii de pe nava Westerdam au debarcat în Cambodgia

Zeci de mii de oameni, infectați

Aproximativ 68.500 de persoane din China continentală sunt acum confirmate că au fost infectate cu coronavirus și 1.665 de persoane au murit din cauza Covid-19, a declarat duminica Comisia Națională a Sănătății din China. Cifrele au inclus încă 142 de cazuri, în 24 de ore, și încă 2.000 de cazuri noi confirmate. Totalul zilnic de cazuri noi a reprezentat o scădere pentru a treia zi la rând, dar cercetătorii au recomandat prudență.În fața criticilor cu privire la tratarea focarului de la Beijing, președintele Xi Jinping a declarat într-un discurs raportat de mass-media de stat sâmbătă seară că a dat instrucțiuni privind combaterea bolii încă din 7 ianuarie. Admiterea a alimentat întrebări de ce pericolele potențiale ale virusului nu au fost transmise pe deplin publicului la o dată anterioară.Cele mai multe rapoarte despre boală rămân concentrate în Hubei, unde a început focarul, dar au fost confirmate cazuri în Asia, Australia, SUA, Europa și, mai ales recent, în Africa. Patru decese au avut loc în afara Chinei continentale - în Japonia, Hong Kong, Filipine și Franța.Ministrul sănătății din Franța, Anges Buzyn, a declarat: „Trebuie să ne pregătim sistemul de sănătate pentru a face față unei posibile propagări pandemice ale virusului și, prin urmare, răspândirii virusului în Franța.” Comentariile ei au urmat decesul unui bărbat chinez de 80 de ani la un spital din Paris.Robin Thompson, expert în epidemiologie la Universitatea britanică din Oxford, a declarat că, cu aproape 50 de cazuri în Europa, un deces nu a fost surprinzător.„Cel mai important lucru de subliniat este, însă, că încă nu a existat o transmisie susținută de la persoană la persoană în Europa”, a spus el.

17 români pe Diamond Princess

17 români se aflau pe vasul Diamond Princess. Unul dintre ei este infectat cu coronavirus și se află într-un spital din Japonia. Deocamdată, Ministerul de Externe de la București nu a anunțat dacă și când îi va repatria pe cetățenii români.

Înainte de identificarea celor 70 noi cazuri de infecție cu coronavirus pe nava Diamond Princess,  100 de pasageri şi membri ai echipajului fuseseră spitalizaţi, în timp ce celelalte persoane, în special pasageri în vârstă de diferite naţionalităţi, au rămas în carantină la bord.

Citește și:

Cine este românul infestat cu coronavirus pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în Japonia

El s-a vindecat de coronavirus! Povestea inginerului din China care a invins virusul ucigaș

Coronavirusul strică festivitățile dedicate Împăratului Japoniei. Primirea publicului a fost anulată

Atentie, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net