Poftiţi în palatul de pe fundul oceanelor!

Ultima actualizare:

    Submarinul poate fi transportat la bordul unui iaht de luxFoto: Hepta
Submarinul poate fi transportat la bordul unui iaht de luxFoto: Hepta

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a comandat în secret primul submarin de lux la o companie navală din Olanda. Comanda submarinului Neyk trebuia livrată la finele lunii ianuarie, dar misteriosul excentric a trimis înapoi „fortăreaţa subacvatică” pentru că... voia să simplifice la maximum panoul de comandă. Recent, bijuteria tehnologică a fost predată proprietarului care a avut de achitat o sumă cuprinsă între 27 de milioane şi 50 de milioane de dolari.

Ce poate fi mai incitant, mai neobişnuit şi mai fascinant decât o plimbare pe fundul oceanelor? Şi când ai averi de peste un miliard, un submarin de 20 de metri lungime, care poate găzdui până la 20 de musafiri, în valoare de până la 50 de milioane de dolari, este un simplu moft.

simeon stalpnicul png

Aşa că pentru bogătaşii care s-au plictisit de iahtul personal, de elicoptere şi avioane ultra-luxoase compania olandeză Neyk în colaborare cu Ocean Submarine şi Rolls Royce a lansat în premieră la apă o bijuterie tehnologică. „Agil ca un rechin” submersibilul este tot ce îşi poate dori un miliardar. Şi asta pentru că are propria bibliotecă, propriul bar şi sală de masă. Sistemul de geamuri oferă o privelişte de 270 de grade şi poate lumina străfundurile oceanelor cu un set de proiectoare extrem de puternice. În funcţie de dotările interioare, submarinul poate costa până la 100 de milioane de dolari, fiind decorat de cei mai prestigioşi desgneri italieni.

Găzduieşte până la 20 de musafiri


    Oferă vizibilitate la 270 de grade
Oferă vizibilitate la 270 de grade

Submarinul poate coborî până la adâncimi de 500 de metri şi, în caz de nevoie, poate ieşi la suprafaţă folosind un set de roţi retractabile. Din dotările menite să asigure un confort maxim pasagerilor amintim fotoliile din piele naturală, cele 5 televizoare LCD cu diagonala de 1,8 metri şi motorul care nu produce nici un fel de zgomot. Fiecare dormitor pentru oaspeţi este dotat cu un sistem de încălzire personalizat ce permite reglarea temperaturii ambientale în funcţie de necesităţi. Toaleta a fost comparată cu una specifică unui avion de lux, dar constructorii olandezi au menţionat că aceasta poate fi decorată cu marmură de Veneţia la solicitarea clientului.


    Designul interior realizat de experţii italieni
Designul interior realizat de experţii italieni

După ce au onorat cu succes prima comandă, experţii de la Neyk susţin că pot produce submarine „mai mari şi mai luxoase decât primul livrat”. Trebuie menţionat că durata de construire a unei astfel de bijuterii tehnologice poate dura până la trei ani. Submarinul este ideal inclusiv pentru explorări biomarine la Polul Nord sau în Antarctica. 

Fişă tehnică

Producător: Neyk, Ocean Submarine şi Rolls Royce

Lungime: 9 m

Lăţime: 3,3 m

Viteză: max. 15 km/h

Adâncime scufundare: max. 500 m

Greutate: 14 tone (scufundare)

Absorbire CO2: 150 ore

Personal de bord: 1 pilot + 2 membri echipaj

Pasageri: 17

Preţ: 27-50 milioane $

Condiţii de maximă siguranţă

Submarinul a fost construit special pentru cei care nu au o pregătire specifică în acest sens. Dispune de un spaţiu destinat zonelor de tranzitare de 9 metri lungime şi 3,3 metri lăţime. Are o înălţime de 2,6 metri şi diametrul cabinei de comandă e de 1,5 m. Are o greutate de 12 tone (suprafaţă) şi 14 tone în scufundare. Adâncimea optimă de ccroazieră subacvatică e de 300 de metri şi cea maximă de 500 m. Este dotat cu motoare diesel de 40 KW şi două motoare electrice de 2X10 KW care dezvoltă viteze de 13 km/h la suprafaţă şi 15 km/h în adâncime. Iniţial, Neyk-1 a fost conceput pentru 6 pasageri, un pilot şi doi membri ai echipajului, putând transporta până la 350 kg. Ulterior capacitatea a fost mărită şi adăugate dormitoare suplimentare pentru alţi 11 călători. În condiţii de urgenţă, submarinul poate susţine viaţa a 6 pasageri timp de 125 de ore, 250 de ore pentru 3 pasageri, iar dispozitivul de absorbire a dioxidului de carbon din cabină garantează aer respirabil timp de 150 de ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net