Așa te ferești de virozele care au apărut de când s-a făcut frig!

Ultima actualizare:

    Dacă v-ați îmbolnăvit, este bine să mergeți la medic și să stați câteva zile acasă pentru a vă proteja pe voi, dar și pe cei din jur
Dacă v-ați îmbolnăvit, este bine să mergeți la medic și să stați câteva zile acasă pentru a vă proteja pe voi, dar și pe cei din jur

Temperaturile scăzute din ultima perioadă ne-au prins cu garda jos. Aşa că mulţi dintre noi ne-am îmbolnăvit, medicii spunând că se confruntă cu un val de viroze. Click! te ajută cu câteva sfaturi de la specialiști.

Variaţiile de temperatură din ultima vreme, diminețile și serile reci, vântul și umezeala din atmosferă ne-au îmbolnăvit. Cei mai afectați sunt copiii, în special cei din comunități, dar și tinerii, despre care medicii spun că  se îmbolnăveste deoarece sunt stresați, nu dorm sufficient și nu mănâncă sănătos. Potrivit medicului primar de medicină de familie Cristina Enescu, în mare măsură, ţine de noi să ne protejăm de viroze. Pe lângă alimentația sănătoasă, trebuie să ne îmbrăcăm adecvat, să ne protejăm gâtul și capul, să ne spălăm regulat pe mâini cu apă și săpun, să ne odihnim suficient și să facem mișcare.

La rândul său, nutriționistul Lygia Alexandrescu spune ce trebuie să mâncăm ca să ne creștem imunitatea în fața virozelor:

# Broccoli conține un complex de nutrienți cu efect antioxidant, anti-inflamator și detoxifiant, fiind astfel un aliment imuno-stimulator.

# Alimentele fermentate bogate în probiotice, în special chefirul, stimulează sistemul imunitar. Probioticele echilibrează balanța dintre bacteriile „bune” și cele care produc boli la nivelului sistemului nostru digestiv. Datorită culturilor lactice pe care le conțin, acestea au efect imunomodulator.

# Peștele conține proteine de calitate și grăsimi cu valoare biologică ridicată, renumiții acizi grași omega 3, capabili să mențină sistemul imunitar optim funcțional.

# Morcovul și dovleacul sunt cele mai importante surse alimentare de beta-caroten. Acest nutrient protejează membrana celulară.

# Ceapa și usturoiul ajută la eliminarea excesului de mucus,  îmbunătățesc activitatea globulelor albe, măresc producția de anticorpi.

# Strugurii negri conțin licopen, care are efecte pozitive în profilaxia și tratamentul diverselor afecțiuni inflamatoare.

# Dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, dar și ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net