Avram Iancu, înotătorul de pe Dunăre, poate ajunge sportivul anului dacă-l votăm

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ne-a demonstrat tuturor, până și lui, că nimic nu e imposibil atunci când crezi în tine. A înotat 2.860 de kilometri pe Dunăre, de la izvoare la vărsare, fără costum de neopren, stabilind un nou record mondial. Acum, bibliotecarul din Petroșani Avram Iancu are nevoie de votul tău, care i-ar putea conferi titlul de cel mai bun înotător în ape libere din lume. Hai să-i arătăm că suntem mândri de el!

Primul om din lume care a străbătut Dunărea înot, de la izvoare la vărsare, doar în slip, este român. Avram Iancu (41 de ani), bibliotecar din Petroșani, a devenit astfel și primul român care este nominalizat la titlul de Înotătorul Anului, distincție pentru care concurează cu alți 12 mari performeri de pe plan mondial. Până la 1 ianuarie 2018, românii, dar și alți locuitori ai Europei care au fost impresionați de aventura sa pe Dunăre, îl pot vota pe site-ul oficial al World OpenWater Swimming Association, urmând ca după votul popular să fie ales câștigătorul. Anul trecut, acest titlu a fost cucerit de un sportiv care a obținut doar 13.000 de voturi. Suntem convinși că românii care l-au urmărit cu sufletul la gură și care i-au apreciat efortul sunt în număr și mai mare de atât.

“Nu pot să spun decât că mă simt onorat și fericit că o astfel de performanță a reușit să stârnească ecouri nu doar în România și Europa ci și în Statele Unite, iar nominalizarea vine să-mi confirme că reușita mea a fost, într-adevăr, una excepțională. Am încredere că voi câștiga și că voi fi desemnat Înotătorul Anului pe plan mondial, dar acest lucru poate fi posibil numai cu sprijinul românilor, pentru că avem de-a face cu un sistem de votare public”, a declarat bibliotecarul înotător.

Câștigătorul va fi anunțat pe 1 ianuarie 2018 printr-o ceremonie care va avea loc în California, Statele Unite ale Americii.


    Avram Iancu înota câte 30-35 km pe zi. În cele mai bune zile reușea să parcurgă înot 50 km. Foto: Canah
Avram Iancu înota câte 30-35 km pe zi. În cele mai bune zile reușea să parcurgă înot 50 km. Foto: Canah

Avram Iancu este primul român din istorie care ajunge pe lista nominalizărilor World Open Water Swimming Association alături de alți 12 sportivi din întreaga lume, fiecare cu performanțe răsunătoare. Nominalizările sunt realizate de un juriu format din antrenori și foști campioni la concursuri ce presupun înotul în ape libere. Nominalizarea lui a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă de către reprezentanții CANAH, compania din România care l-a susținut pe Avram Iancu în toată această expediție.

Steven Munatones, fost întotător profesionist de maraton, apreciat instructor, membru de onoare în International Marathon Swimming Hall of Fame și fondator al organizației World Open Water Swimming Association, spune despre performanța lui Avram Iancu:

 „Avram și-a depășit orice limite în timpul celor 89 de zile și a făcut față unor condiții nefavorabile de mediu pe care nu le anticipase. Prin performanța sa, Avram a ajuns la sufletul a sute de mii de persoane, care au rămas impresionați de personalitatea lui, ambiția si determinarea de care a dat dovadă. Și-a câștigat astfel nominalizarea la categoria Înotătorul Anului pe plan mondial”.

Cum îl poți vota

Pentru a-l putea propulsa pe Avram Iancu în topul înotătorilor din întreaga lume trebuie să te înregistrezi pe site-ul World Open Water Swimming Association. Vei introduce un nume de utilizator și o parolă, cu ajutorul cărora te vei loga în contul tău. Aceste date sunt esențiale pentru evitarea votului multiplu.

După logare trebuie să intri la secțiunea WOWSA AWARDS, subsecțiunea 2017 WOWSA AWARDS. O să remarci o listă cu 12 sportivi, iar la poziția nr. 5 numele lui Avram Iancu. Pentru a vota apasă linkul verde „Click here to vote now”. Dacă Avram Iancu te convins și pe tine că merită votul tău, atunci știi ce să faci mai departe.

Traversarea Dunării de la izvoare la vărsare nu e singura performanță notabilă a lui Avram. El este și primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de 17 ore și 54 de minute, în care a parcurs 62 de kilometri.

Cât privește aventura pe Dunăre, în lume mai sunt două persoane care au reușit să o străbată înot, pe toată lungimea ei. Primul este slovenul Martin Strel, care, în anul 2000, a înotat timp de 58 de zile în Dunăre, ajutându-se de un costum de neopren și labe de înot. Șase ani mai târziu, canadianca Mimi Huges a terminat același traseu, după 90 de zile, echipată cu un costum de neopren, dar fără labe de înot.

Mai multe despre cele 89 de zile petrecute de Avram Iancu în apele Dunării veți putea afla în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi AICI. Felicitări, Avram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net