Avram Iancu, pe pământ românesc după 56 de zile de înot pe Dunăre

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani din Petroșani care la 20 iunie a pornit în cursa vieții lui – traversarea Dunării înot de la izvoare la vărsare, a pus piciorul pe pământ românesc după 56 de zile de efort susținut pe fluviu. El a parcurs peste 1.800 de kilometri din aventura sa, iar azi, de Sfânta Maria, a „debarcat” la Moldova Nouă, județul Caraș-Severin.

Avram Iancu a depus un efort considerabil în cele 56 de zile petrecute în apele fluviului Dunărea. A tremurat în Germania și a suferit de caniculă în Ungaria și Serbia. Și-a întins limitele la maximum pentru a parcurge cei 2.860 de kilometri ai Dunării, de la izvoare la vărsare. După aproape două luni de periplu pe fluviul care străbate zece țări și patru capitalei, Avram Iancu a putut trage la mal pe pământ românesc, pentru a se odihni și pentru a fi felicitat de cei care îi urmăresc expediția. Iată imagini de la acest moment emoționant pentru el:

Deși ar fi putut intra în România încă de luni, în dreptul localității Baziaș, accesul i-a fost restricționat. Avram Iancu le-a aexplicat fanilor săi motivul pentru care a fost nevoit să înnopteze în Serbia.

„Nu voi putea atinge pământul românesc în dreptul localității Baziaș, deoarece este ILEGAL! Trebuie să fac ieșirea din Serbia, la vama de la Veliko Gradistea, care este la vreo 10 km în aval de Baziaș, pe partea dreaptă. Doar după ce fac ieșirea din Serbia am voie să ating pământul patriei-mamă, în dreptul localității Moldova Nouă, unde voi și face intrarea oficială în țară, prin intermediul vămii de acolo”, anunța Avram Iancu în cursul zilei de duminică.

Avram Iancu este primul om din lume care a pornit înot pe Dunăre, de la izvoare la vărsare, fără a purta costum de neopren. Demersul său nu este unul menit să-i confere notorietate, ci, spune el, face acest lucru pentru a-și promova țara și frumusețiile ei. La plecare, în data de 20 iunie 2017, anunța că vrea să ajungă la Sulina pe 20 august, însă această țintă pare greu de îndeplinit.

Avram Iancu înoată câte zece ore pe zi, în zilele cu vreme favorabilă, și parcurge circa 50 de kilometri în acest timp. În fiecare țară pe care a străbătut-o (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia și acum România) a fost întâmpinat cu urale de localnici. A fost găzduit de aceștia, iar presa locală a relatat pe larg despre aventura românului.

Nu e prima experiență demnă de laudă a bibliotecarului din Petroșani. La 30 august 2016, Avram Iancu reușea să traverseze înot Canalul Mânecii în aproape 18 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate cu tiara jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
incendiu autobuz  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
pumn 1  jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
tulcea dubla tragedie  jpg
suciu jpg
bloc apartamente FOTO Shutterstock jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net