«Adio, benzină! De astăzi merg pe gaz»

Ultima actualizare:

    Instalaţia, între  2.000 şi 6.000 de lei
Instalaţia, între 2.000 şi 6.000 de lei

Scumpirile anunţate la pompă, de la 1 aprile, odată cu introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, i-au pus pe jar pe români. Mulţi s-au decis să renunţe la clasicii carburanţi şi să-şi treacă maşinile pe GPL.

Sunt cozi zilele acestea la importatorii de instalaţii GPL. Tot mai mulţi români ajung aici, sătui de preţurile nesimţite la benzină. Nici nu e de mirare! Instalaţia GPL are numai avantaje: este mai prietenoasă cu mediul, nu afectează performanţele maşini, este mult mai sigură în caz de accident şi, cel mai important, este mult-mult mai economică. În timp ce un litru de benzină sau motorină depăşeşte deja 6 lei, urmând ca după 1 aprilie preţul să se majoreze cu încă 40-50 de bani, aceeaşi cantitate de gaz petrolier lichefiat costă acum la jumătate.

Istalaţia GPL se montează în portbagajul maşinii

simeon stalpnicul png

„Merg lunar cam 2.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că eu plăteam pe carburant cam 1.000 de lei. Acum, cu GPL, o să alimentez la jumătate, adică 500 de lei, lunar, chiar dacă îmi consumă cu un litru mai mult la 100 km. Practic, în patru luni îmi amortizez cheltuiala cu instalaţia GPL, aproximativ 2.000 de lei", ne-a mărturisit Cosmin Coman (31 de ani).

Rezervorul  are forma roţii de rezervă

simeon stalpnicul png

Firmele de profil vin cu numeroase promoţii perioada aceasta şi multe dintre ele acceptă chiar plata în câteva rate lunare fără nici o dobândă. Aveţi impresia că doar cei mai strânşi la pungă dau fuga la service să-şi treacă maşina pe gaz? Vă înşelaţi amarnic! Bolizi de toate felurile, de la maşini decapotabile super sport şi până la SUV-uri de lux, fac cozi la service pentru instalaţiile GPL.

Florin Movileanu a plătit 4.200 de lei pentru a monta GPL pe Lexus

simeon stalpnicul png

„Dacă ai bani, nu înseamnă că nu te interesează pe ce îi arunci. De ce să plătesc benzină, când pot să merg la jumătate de preţ cu gaz? Nu e neapărat vorba de bani, dar la cum ne jupoaie benzinarii, sincer, nici nu vreau să mai aud de ei", spune Florin Movileanu (31 de ani), posesorul unui superb bolid marca Lexus.

Instalaţia, între 2.000 şi 6.000 de lei

La Super Gaz, de pe şoseaua Chitilei din Capitală, un kit GPL pentru Ford Fiesta, spre exemplu, costă 2.200 lei, cu montaj şi TVA incluse. Pentru un Duster 4X2, preţul este 2.600 de lei, în timp ce pentru un Logan va trebui să scoateţi din buzunare 2.100 de lei.

Pentru un BMW X5, preţurile pornesc de la 5.200 de lei. La Autolatest, instalaţiile Tomasetto costă 2.200 de lei pentru Dacia Logan, de la 2.700 pentru Duster şi de la 5.200 lei în cazul lui BMW X5.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net