Cât ne costă picnicul de 1 Mai

Ultima actualizare:

    Românii vor să iasă de 1 Mai la iarbă verdefoto:arhiva Click
Românii vor să iasă de 1 Mai la iarbă verdefoto:arhiva Click

Mici, cârnaţi de toate mărimie şi formele, frigărui, ceafă de porc sau pulpe de pui. Toate vor sfârâi pe grătarele românilor în minivacanţa de 1Mai, iar toată distracţia se ridică la câteva sute de lei pentru fiecare familie pregătită aşa cum se cuvine de picnic. Statisticile arată Asociaţiei Române a Cărnii arată că, anul acesta, nu mai puţin de 30 de milioane de mititei vor ajunge în farfuriile petrecăreţilor.

Mulţi români şi-au legat minivacanţa de Paşte cu cea de 1 Mai. Astfel că nici nu au uitat bine gustul drobului şi a fripturii de miel că deja au descins în supermarketuri şi au golit galantarele de mici, carne şi cârnaţi dar şi standurile cu fructe şi legume. Cei mai mulţi şi-au umplut din nou cărucioarele cu produsele alimentare necesare picnicului de 1 Mai. Însă sumele lăsate la casele de marcat nu sunt deloc de neglijat.

Iată cât costă un picnic pentru 1 Mai

  • O caserolă cu un cârnat de 300 de grame, în formă de spirală costă 5-6 lei;
  • O caserolă cu 4 cârnaţi munteneşti, care cântăresc aproximativ 300 de grame, căstă 3-4 lei
  • O caserolă de aproximativ 1 kg cu mici de porc, costă 16 lei, iar una cu mici din care de vită şi oaie, tot de aproximativ 1kg, costă 21 de lei.
  • O caserolă cu 4-5 felii de fleică, aproximativ 500 de grame, costă 8-10 lei
  • O caserolă pulpe de pui de 600 de grame costă 8 lei, iar de 1 kg costă 10 lei, iar o caserolă cu piept de pui de aproximativ 800 de grame costă în jur de 12 lei.
  • O caserolă cu trei frigărui costă 8-10 lei, în funcţie de gramaj.

Dar micii şi cârnaţii merg întotdeauna cu pâine şi muştar. Astfel, un pahar cu muştar costă de la 1,5 lei, până la 5 lei. Pâinea este mai ieftină şi porneşte de la 1,5 lei o franzelă obişnuită, până la 7 lei, pâinea feliată de 500 de grame.

Şi pentru că mulţi preferă salatele de legume, alături de carne, cei care se gândesc să cumpere roşii din supermarket, ar trebui să ştie că 1 kg din gustoasele tomate costă aproximativ 6 lei. De asemenea, un kilogram de ardei costă 20 de lei, iar castraveţii costă aproximativ 14 lei kilogramul.  Toate sunt din import.

Şi pentru că nu există picnic fără farfurii şi tacâmuri din plastic, oferta magazinelor este pe măsură. Astfel, cine doreşte să cumpere farfurii din plastic, va plăti de la 3,50 lei, pentru un set cu 20 de farfurii, până la 10 lei pe un set cu 50 de farfurii.

  • Un set cu 50 de furculiţe costă 1,5 lei, iar un set cu 25 de cutite custă aproximativ 2 lei. Tot atât costă şi un set cu 25 de linguri.

Dar la grătar nu se consumă doar carne şi salată apa plată sau minerală, sucurile, berea şi vinul se bau din pahare de unică folosinţă. Acestea se găsesc în seturi de diveste dimensiuni, însă cele mai căutate sunt cele de 25 de pahare şi costă 5 lei.

Băuturile au preţuri pornind de la 3-5 lei un bidon de 5 litri de apă plată, 2 lei pet de 2 litri de apă minerală, un bidon de 2 litri de suc carbogazos costă în jur de 5-7 lei, o bere la sticlă costă în jur de 2,5-3,5 lei iar o stică de vin costă aproximativ 11 lei.

Şerveţelele ajung şi ele în bagajul pentru picnic. Cel mai ieftin pachet cu 100 de bucăţi costă 2.15 lei. Se poate opta şi pentru rolele de hârtie care costă de la 2 lei pe rola de 20 de metri până la 10-15 lei rola cu 200 de metri de hârtie.

Însă nu se poate face grătar fără cărbuni. Un sac de 2 kilograme costă aproximativ 10 lei , iar o plasă în care se găsesc câteva lemne uscate costă aproximativ 6 lei

Fiecare român care merge la picnic ar trebui să aibă şi saci menajeri pentru a strânge resturile festinului de 1 Mai. Cel mai ieftin pachet cu 20 de saci de 30 de litri costă în jur de 2-3 lei.

Pentru că toată acţiunea se petrece la iarbă verde, trebuie să avem cu noi şi un repelant pentru insecte. Preţurile la soluţiile şi spray-urile anti insecte costă de la 7 lei până la 22 de lei.

Peste 30 de milioane de mici pe grătarele românilor

 Conform  rapoartelor Asociaţiei Române a Cărnii, citate de Agerpres, anul acesta se estimează un consum asemănător cu cel de anul trecut, în jur de 30 de milioane de mici, având în vedere faptul că Paştele Ortodox este foarte aproape de ziua de 1 Mai. Statisticile mai arată că în România, anual, se consumă între 20.000 şi 25.000 de tone de mici. Astfel, pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, în fiecare an.Iar raportat la populaţia activă, reiese că un român mănâncă, în medie, 40 de mici pe an.

Spray-ul repelent îndepărtează căpușele și țânțarii

Pentru că tot ne pregătim pentru minivacanța de 1 Mai, din bagajul nostru pentru picnic nu trebuie să lipsească macar un Spray repelent. Pe piață există o multitudine de variante de astfel de spray-uri, atât în farmacii cât și în supermarketuri și au prețuri pentru toate buzunarele. De exemplu, un spray uscat Autan pentru căpușe și țânțari de 100 de ml pentru țânțari și insect costă în jur de 20 de lei. Dar țineți cont că din această cantitate se protejează, timp de câteva zile, întreaga familie. Însă se poate opta și pentru varianta loțiune, care costă aproximativ 7 lei 100 de ml.

Citește și: Uite cât te costă anul acesta minivacanța de 1 Mai!

Citește și: Te pregăteşti de un grătar cu prietenii? Iată care sunt pericolele cărnurilor fripte!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net