Ce bine miros legumele româneşti, nu-i aşa?
Sătul de statul paralel şi de războaiele din justiţie, preşedintele PSD a trecut la chestiuni mai palpabile. ”Vrem ca românii să aibă pe masă fructe şi legume sănătoase”, a spus Liviu Dragnea după ce a vizitat mai multe sere din Colibaşi (jud. Giurgiu) şi a testat câteva legume proaspete şi aromate.
Un castravecior proaspăt, o legătură de pătrunjel aromat şi o ceapă foarte sănătoasă, toate din producţia autohtonă, l-au inspirat pe Liviu Dragnea să declare ”război” fructelor şi legumelor de proastă calitate care se vând în multe magazine din România.
Aflat în localitatea Colibaşi, acolo a început ”Programul de tomate” (n.r. ajutor acordat producătorilor de roşii), şeful PSD a stat de vorbă cu producătorii şi a ”testat” mai multe legume proaspete de primăvară, pe care le-a mirosit cu mare plăcere şi pe care şi le-ar dori în cantităţi cât mai mari în magazine. ”Sunt trei tiruri cu produse româneşti la hypermarketuri şi o sută de tiruri străine, adică efectiv producătorii români sunt călcaţi în picioare. Am auzit că, pe bună dreptate, cei de la hypermarketuri vin şi controlează tot lanţul de producţie de la solar până când ajunge roşia pe raft, dar întrebarea mea este, tirurile care vin de-afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft, pe masa românilor? Toată lumea se plânge de calitatea proastă. E un lucru interesant: controlează cineva produsele pe care le aduc în România?”, s-a întrebat Dragnea, făcând aluzie clară la scandalul produselor cu dublu standard, mai bune în Occident şi mai slabe calitativ în Europa de Est.
El a cerut ca Autoritatea Sanitar-Veterinară şi Protecţia Consumatorului să colaboreze cu poliţişti de la Antifraudă şi Vămi, pentru a pune la punct un sistem de control.