Cine moşteneşte averea lui Victor Atanasie Stănculescu

Ultima actualizare:

    Victor Atanasie Stănculescu a murit la 88 de ani, într-un azil de bătrâni
Victor Atanasie Stănculescu a murit la 88 de ani, într-un azil de bătrâni

Dispariţia fostei “eminenţe cenuşii” a revoluţiei lasă în urmă multe semne de întrebare, unul dintre ele se referă chiar la averea sa. Unii spun că Victor Atanasie Stănculescu ar fi fost putred de bogat. Alţii, dimpotrivă, susţin că nu avea mare agoniseală. Nu se poate spune că a murit sărac. Mulţi se aşteaptă să apară un testament, un act care să scoată în evidenţă “averea secretă” a generalului Victor Atanasie Stănculescu, avere pe care se vor bate copiii, nepoţii, dar şi ultima femeie din viaţa lui.

A făcut afaceri cu arme, echipamente şi tehnică militară şi strategică înainte şi după 1989, scrie www.ziarulring.ro. Victor Atanasie Stănculescu a ocupat funcţii importante şi în regimul comunist, şi în cel postrevoluţionar. După 1990 a fost, pe rând, ministrul apărării şi ministrul industriilor. A înfiinţat o bancă prosperă, iar la un moment dat, presa vremii titra că generalul este cel mai bogat român. Femeia în braţele căreia a murit generalul, doamna Elena P., nu vrea, deocamdată, să vorbească despre modul cum a apărut în viaţa celui care, la un moment dat, era cel mai puternic şi, zic unii, cel mai bogat om din România. Copiii generalului – o fată din prima căsătorie şi un băiat, care-i seamănă leit, dintr-o căsătorie extraconjugală – sunt departe de Bucureşti şi nu se ştie dacă vor participa azi, în jurul prânzului, la ceremonia de incinerare.

Ce avere avea Victor Stănculescu 

Potrivit apropiaţilor, Stănculescu a avut o casă de vacanţă la Săftica (pe care a vândut-o ca să-şi plătească avocaţii) şi o vilă cu două etaje în cartierul Băneasa (în spatele Ambasadei Chinei), unde a locuit mult timp după ce s-a mutat din Primăverii şi unde, în 21 decembrie 2003, prima lui soţie s-a sinucis aruncându-se de la etaj. Se pare că şi acea casă a vândut-o, având nevoie de bani pentru procese. Alţii spun că fiica lui, cu care nu s-ar fi înţeles prea bine, l-ar fi forţat să o vândă. Mai există un zvon, neconfirmat însă din surse sigure, potrivit căruia în respectiva vilă ar locui fiul femeii cu care generalul şi-ar fi petrecut ultimii ani din viaţă. Cert este că, înainte să moară, Stănculescu locuia în cartierul Dorobanţi, într-un apartament modest cu două camere. Avea o pensie peste medie, în jur de 50 de milioane (lei vechi).

Dacă beneficia de o asigurare substanţială, dacă avea bani în conturi, nimeni nu spune deocamdată. Aşa cum nimeni nu spune dacă a lăsat sau nu un testament, mai scrie www.ziarulring.ro. E posibil ca, după ce generalul va fi petrecut pe ultimul drum, să înceapă “războiul” pe avere. La un moment dat, în cartea “În sfârşit, adevărul...”, chiar Victor Atanasie Stănculescu, în dialog cu istoricul Alex Mihai Stoenescu, declara că nu este un om bogat.

“Mi-au lansat aceste procese ca să mă blocheze din punct de vedere financiar. M-au blocat mai întâi aici (n.r. - în procesul «Motorola»), pentru că a trebuit să-mi dau demisia de la banca pe care am înfiinţat-o (n.r. – Robank). Când a început celălalt proces, «Timişoara», m-am dus şi mi-am dat demisia de la Bali. Le-am spus: «Nu pot să iau banii de la Bali în timp ce sunt judecat pentru crime». Alţi bani nu am avut. Bani înainte de evenimentele din 1989 au avut oamenii de culoare din România”, spunea generalul în cartea apărută în 2009. 

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net