Coronavirus România. Doi bărbați, suspectați de infecție cu virusul din China, la Timişoara

Ultima actualizare:

    Cei doi pacienți au fost duși la Spitalul Victor Babeș din Timișoara
Cei doi pacienți au fost duși la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Este alertă de coronavirus în Banat. Doi pacienți internați la Spitalul Militar din Timișoara au fost transferați, joi dimineață, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din oraș, fiind suspectați de infecție cu virusul din China . Este vorba despre doi bărbați suspectați că ar fi avut contacte cu persoane infectate.

Ultimul raport al Comisiei de Sănătate din China, referitor la extinderea coronavirusului, arată 170 de morți și peste 7.700 de infecții confirmate. Potrivit autorităților chineze, pe lângă cazurile confirmate, ar mai fi și alte 12.167 posibile cazuri.

UPDATE: Pacienții vor fi izolați la domiciliu

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro, că cele două persoane care s-au prezentat la Spitalul Militar, apoi au fost transferate la Spitalul de Boli Infecţioase, au prezentat doar febră uşoară şi vor fi izolate la domiciliu.

”Au sosit la Spitalul de Boli Infecţioase două persoane, una dintre ele lucrează într-o fabrică din Timişoara. Această persoană prezintă febră cu o uşoară simptomatologie de gripă. Nu a avut contact cu persoane care au fost în China şi nici nu a fost în zona endemică din această ţară. I se recoltează probe pentru virus gripal şi i se recomandă izolare la domiciliu şi să revină la spital în caz de agravare”, a declarat Musta.

Al doilea pacient lucrează la Aeroportul din Timișoara

Medicul de la Timișoara a spus că al doilea pacient lucrează la Aeroport, la Punctul de Frontieră şi probabil acesta a fost motivul pentru care s-a prezentat la Spitalul Militar. ”Acesta prezintă încă de ieri febră cu o uşoară tuse, dar are o stare generală bună. Nu intră nici el în criteriul de cazuistică în ce priveşte coronavirusul. I se recomandă acelaşi lucru, să stea izolat la domiciliu şi să se prezinte la unitatea medicală în caz de agravare”, a mai declarat Vrgil Musta.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara spun că sunt pregătiţi în cazul în care apar cazuri de infecţie cu coronavirus.

De asemenea, ei spun că sunt persoane care se prezintă la unitatea medicală, speriate de virusul din China.

Știrea inițială:

Pacienții suspecți de coronavirus au fost transferați, joi dimineață, cu o ambulanță de la Spitalul Militar din Timişoara la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din municipiu, potrivit debanat.ro. Cei doi sunt suspecţi că ar fi intrat în contact cu persoane infectate cu virusul din China.

Apelul către Dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) a fost făcut la ora 10.10.  

Aceasta nu este prima alertă de coronavirus în Timișoara. În urmă cu două zile, un pacient care face parte din grupul celor 18 muzicieni ai Filarmonicii Banatul care a fost în turneu în China a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara deoarece prezenta simptome febrile. El a fost externat o zi mai târziu după ce s-a constatat că nu era infectat cu virusul periculos.

Alerte de coronavirus în mai multe orașe din țară  

A fost alertă, marți, la Cluj, din cauza unui posibil caz de coronavirus, în România, în cazul pasagerei unei curse de la Varșovia, aterizate la Cluj-Napoca. Un prim control medical a infirmat, însă, existența virusului din China.

O altă alertă legată de o posibilă infectare cu acest virus a fost, luni, la Bacău, când o persoană recent revenită din China s-a prezentat la secția Urgențe a Spitalului din Bacău cu simptome specifice coronavirusului.  În acest caz, în urma investigațiilor efectuate, Ministerul Sănătății a declarat că a fost vorba doar de o banală gripă.

Prima suspiciune de infecție cu virusul din China s-a înregistrat în urmă cu o săptămână.  Un bărbat care a venit în România de la Tel Aviv a fost dus sâmbătă la Institutul ”Matei Balș” cu suspiciunea de a fi infectat cu coronavirusul ucigaș din China. Ministerul Sănătății a precizat ulterior că pacientul nu poate fi infectat cu noul coronavirus pentru că a fost în China în urmă cu mult timp.

Ministerul Sănătății a anunțat că până acum s-a monitorizat întreaga circulație a persoanelor care vin spre România, din aria geografică a Chinei, pe criterii epidemiologice. Autoritățile spun că au fost alerte  la Cluj, Timișoara, Constanța și București, dar toate au fost infirmate.

OMS analizează, din nou, ipoteza declarării stării de alertă globală

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii convoacă din nou, joi, comitetul de urgenţă pentru a stabili dacă epidemia generată de noul coronavirus constituie sau nu o alertă internaţională.

Comitetul, compus din experţi internaţional în boli infecţioase, a constatat săptămâna trecută că epidemia „nu constituie deocamdată o urgenţă de sănătate publică şi de interes internaţional”.

Citește și:

Coronavirus România. Slujbe la o biserică din Sibiu pentru bolnavii din China

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net