Distracţie pe pârtii, coşmar pe şosele!

Ultima actualizare:

De trei zile, iarna şi-a intrat în rol şi parcă vrea să-şi răzbune întârzierea. A nins abundent şi a viscolit puternic, iar urgia va continua şi astăzi în majoritatea zonelor ţării. În timp ce şoferii se chinuie în trafic, turiştii de la munte se bucură de zăpada aşternută pe pârtii.

Cod portocaliu în zece judeţe şi galben, în alte 25. Sunt atenţionări emise, ieri, de meteorologi şi valabile până în această seară. Aşadar, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova este valabil codul portocaliu.

Pe străzile din Berlin au fost scoase utilajele de deszăpezire
Pe străzile din Berlin au fost scoase utilajele de deszăpezire

Aici, cantităţile de precipitaţii depăşesc izolat 40 - 50 l/mp. Vântul are rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea este sub 50 de metri. În Capitală şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Maramureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin, este valabil codul galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei. Zile grele pentru şoferi, dar de vis pentru cei care se află la schi sau la săniuş, la munte, unde pârtiile sunt arhipline.

Furtuni de zăpadă și ninsori abundente în Europa


    Pe străzile din Berlin au fost scoase utilajele de deszăpezirefoto: gulliver/getyimages
Pe străzile din Berlin au fost scoase utilajele de deszăpezirefoto: gulliver/getyimages

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care doresc să călătorească în Germania, Franţa, Belgia, Spania şi Slovenia asupra condiţiilor meteorologice care îngreunează traficul şi le recomandă să se informeze înainte de a pleca la drum. Furtunile de zăpadă din sud-vestul Germaniei au provocat blocaje de circulaţie. Totodată, se recomandă atenție sporită pe autostrăzile aflate la 400-500 metri înălţime. În Franța, a fost emisă o atenționare cod portocaliu de ninsoare pentru 19 judeţe din estul Franţei. Pe numeroase autostrăzi şi drumuri naţionale din acest stat sunt înregistrate blocaje. Ninsorile abundente au afectat traficul feroviar dintre Belgia şi Ţările de Jos, precum şi transportul public din Belgia. În Spania, s-a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare pentru Provincia Lleida, de vânt puternic pentru provinciile Huesca, Lleida, Girona, Tarragona, Castellon şi pentru provinciile din Insulele Baleare, Girona, Asturias, Cantabria, Gipuzkoa şi Bizkaia. Pentru Slovenia a fost emisă o atenţionare de călătorie de ninsori și vânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net