Elevii din clasele a III-a vor învăța de pe tablete, în loc de cărți, de anul viitor

Ultima actualizare:

    Autoritățile vor să cumpere circa 500.000 de tablete, iar primii care le vor primii vor fi elevii din clasele a III-a
Autoritățile vor să cumpere circa 500.000 de tablete, iar primii care le vor primii vor fi elevii din clasele a III-a

Învățământul face un nou pas spre era digitală. Elevii din clasele a III-a vor învăţa de pe tablete, nu din cărți, începând cu anul viitor, a declarat minstrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea. Acesta a precizat că noile echipamente ar putea fi livrate elevilor din martie 2015, însă acest lucru e puțin probabil din cauza procedurilor greoaie de achiziționare prin licitație.

Circa 220.000 de elevi din clasele a III-a sunt primii care vor beneficia de tablete, pe care vor fi încărcate manuale digitale și alte aplicații necesare în procesul educațional, spune ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea. Elevii nu vor avea acces la internet și jocuri, care să le abată atenția de la învățare.

Fără nicio discriminare, toţi cei aproximativ 220.000 de elevi din clasa a III-a vor primi tablelete în luna martie 2015. Valoarea estimativă a licitaţiei se situează în jurul a 20 milioane de euro, 85% din bani urmând să fie acoperiţi din fonduri europene”, a spus Cotovelea, prezent la lansarea Strategiei Naţionale privind Agenda Digitală pentru România 2020. Ministrul dă ca sigură luna martie ca termen pentru achiziția acestor echipamente, însă singurul lucru sigur, în acest moment, e finanțarea europeană nerambursabilă. Având în vedere scandalul iscat în jurul achiziției de manual digitale e de așteptat ca licitațiile organizate pentru tablete să fie îngreunate și contestate intens de firmele participante.

Cotovelea a adăugat că elevii din clasele a II-a şi a IV-a nu vor fi uitați, ci vor primi tabletele spre finele primului semestru din 2015. „Pentru fiecare clasă, valoarea licitaţiei se ridică la circa 20 milioane de euro. Practic, pentru clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, necesarul de tablete se ridică la 500.000 de unităţi”, a spus ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net