Explozie urmată de incendiu la bordul remorcherului Hercules

Ultima actualizare:

    Remorcherul Hercules tocmai fusese modernizat. Captură video adevarul.ro
Remorcherul Hercules tocmai fusese modernizat. Captură video adevarul.ro

Incendiu și panică pe remorcherul Hercules, staționat în Portul Constanța, joi, în jurul prânzului. Un incendiu pornit în sala motoarelor a pus pe jar autoritățile și pompierii. Hercules este singura navă de salvare pe mare pe care o deține România și, înainte de incendiu, trecuse printr-un amplu proces de modernizare și retehnologizare.

Un fum gri înecăcios a început să iasă din remorcherul Hercules în jurul prânzului. Pompierii chemați de urgență au localizat incendiul în sala motoarelor. În jurul orei 15.00, o explozie s-a auzit din al doilea compartiment al motoarelor, iar personalul navei a început să evacueze toate materialele inflamabile și care pot genera explozii. Pompierii au reușit să iasă din sala motoarelor înainte de explozie și au evacuat toate persoanele de pe navă. Accesul la sursa incendiului e foarte dificil din cauza fumului gros și a spațiilor înguste de pe vas. Deocamdată nu există informații referitoare la persoane rănite.


    Captură video ziuadeconstanta.ro
Captură video ziuadeconstanta.ro

Remorcherul Hercules, situat în Dana 78 a Portului Constanța, trecuse prin ample lucrări de modernizare și retehnologizare în ultimii trei ani. „47,5 milioane de lei a primit ARSVOM de la guvern în luna martie pentru retehnologizarea lui Hercules. Acum, lucrările erau finalizate în proporție de 95%. De acoperirea pagubelor și prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor de retehnologizare va răspunde firma cu care ARSVOM a încheiat contractul”, a declarat Daniel Manole, directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), pentru ziuadeconstana.ro.

Remorcherul Hercules a fost construit în anul 1988 la Șantierul Naval Brăila și era folosit de ARSVOM pentru operațiuni de salvare pe mare. În 2012, Executivul a alocat 6,4 milioane de euro pentru modernizarea sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net