Lui Adrian, pauza mare i-a adus moartea, la doar 14 ani

Ultima actualizare:

    Tragedie fără margini într-o şcoală din Vâlcea. Un elev de 14 ani şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut în fosa septicăFoto: adevarul.ro
Tragedie fără margini într-o şcoală din Vâlcea. Un elev de 14 ani şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut în fosa septicăFoto: adevarul.ro

O tragedie s-a petrecut în curtea unei şcoli din judeţul Vâlcea. Un elev de 14 ani a căzut în cap în fosa septică din curtea şcolii şi a murit. Cu o zi înainte, un prichindel de la clasa pregătitoare a fost salvat de pompieri, după ce picioruşul i-a rămas blocat în gaura wc-ului turcesc din şcoală.

Părea o zi ca oricare alta, pentru Adrian Cristea, de 14 ani, din comuna Alunu, judeţul Vâlcea. S-a pregătit dimineaţă pentru şcoală, şi-a luat la revedere de la părinţi şi a plecat la ore. Cum a sunat de pauza mare, la ora 9.40, băiatul a plecat cu câţiva colegi la 20 de metri de clădirea şcolii.

Colegii lui Adrian Cristea au fost șocați când l-au văzut căzut şi plin de sânge, în fosa septică
Colegii lui Adrian Cristea au fost șocați când l-au văzut căzut şi plin de sânge, în fosa septică

Acolo se afla o dală de 100 de kg greutate, care acoperea fosa septică. Adrian se lăudase că o poate ridica. Într-adevăr. Băiatul s-a încordat din toate puterile şi a mişcat bucata imensă de ciment. Apoi s-a petrecut tragedia. Băiatul a alunecat în groapa de beton şi a căzut în cap. A murit pe loc, spun martorii care au sunat disperaţi la 112. 

Şcoala din comuna Alunu, unde s-a petrecut tragedia
Şcoala din comuna Alunu, unde s-a petrecut tragedia

”Băiatul se numeşte Adrian Cristea şi era un elev din clasa a VIII-a. Un copil bun, mi-au spus profesorii. Nu ştiu ce l-a îndemnat la acest act de teribilism. Se pare că a vrut să arate ce muşchi are. Fosa septică era la circa 20 de metri de clădirea şcolii, într-o zonă unde nu aveau acces elevii, undeva în spate, într-un colţ. A fost construită acum 6-7 ani, dar era acoperită cu această dală din ciment, grea de circa 100 de kg. Era nevoie de doi oameni şi o rangă pentru a fi dată la o parte când venea vidanja.  Suntem cu toţii devastaţi de această tragedie şi vom face tot ce este necesar să ajutăm familia copilului în aceste momente grele, mai ales pentru cei doi fraţi ai băiatului”, ne-a explicat primarul comunei Alunu, Vasile Boeangiu. Când a ajuns în curtea şcolii, imediat după accident, edilul a izbucnit în lacrimi şi abia a putut vorbi cu reporterii Click! ”Cum să nu plâng, la o aşa tragedie? Doar am şi eu copii!”, ne-a spus primarul.

Click! spune

Responsabili pentru securitatea elevilor în timpul orelor sunt conducerea școlii și profesorii de serviciu, potrivit reglementărilor în vigoare. Fosa septică în care a murit Adrian se afla într-un loc unde elevii nu ar fi trebuit să aibă acces. Perimetrul trebuia îngrădit, iar copiii, avertizați.

Piteşti - Salvat din toaleta turcească

Imediat după incident, băieţelul a fost luat acasă de tatăl său
Imediat după incident, băieţelul a fost luat acasă de tatăl său

A ţipat cât l-au ţinut puterile când a văzut că a rămas blocat cu picioruşul în gaura de la wc-ul turcesc din toaleta şcolii. Joi, pompierii au fost chemaţi să-l salveze pe un băieţel din clasa ”zero”, de la Şcoala Nr. 16, ”Ion Luca Caragiale” din Piteşti,  care ţipa ca din gură de şarpe, după ce un picior i-a rămas blocat în gaura unei toalete, scrie curier.ro. Era un wc turcesc, iar salvatorii au fost nevoiţi să taie mai multe ţevi de la etajul inferior ca să-l elibereze pe copilaş. După ce au tăiat conductele, au descălţat băiatul de 6 ani pentru ca ceilalţi pomperi să îi poată elibera piciorul captiv. Ţipetele de disperare ale micuţului blocat în wc au fost auzite de învăţătoare, dar nu a reuşit să-i elibereze copilului piciorul şi a sunat la 112. Micuţul a suferit un atac de panică. Întreaga intervenţie a durat 10 minute, a informat ISU Argeş. A fost începută o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat. Rămâne ca autorităţile să stabilească dacă toaleta turcească este potrivită pentru copii de 6 ani. 

2.100 de școli nu au autorizație sanitară


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Acest an școlar a început cu stângul. Chiar înainte de prima zi de școală a izbucnit scandalul manualelor pentru clasele întâi și a II-a. Băncile acestor elevi au rămas goale, din pricină că licitațiile pentru manualele noi s-au blocat. Ministrul educației, Remus Pricopie, a decis să se folosească manualele vechi. Au trecut două săptămâni și nu s-a rezolvat nimic. Circa 90% din școli  au apă curentă, lumină, condiții salubre, electricitate, ne-a informat Ministerul Educației. Chiar dacă situația este mult mai bună decât anul trecut, elevii din circa 2.100 de școli fac ore în clădiri care nu au obținut avizul sanitar de funcționare. Au toalete în curtea școlii, de tip turcesc, pentru că localitatea nu are apă curentă și canalizare. Unele școli sunt foarte vechi și au fost renovate pe ici, pe colo, dar nu îndeplinesc normele sanitare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net