Prognoza meteo în următoarele 4 săptămâni. Vreme frumoasă la mare până la jumătatea lui septembrie

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunță că vremea îi va ajuta pe cei care vor să meargă la mare în septembrie
Meteorologii anunță că vremea îi va ajuta pe cei care vor să meargă la mare în septembrie

Un sfârșit de săptămână canicular, cu discomfort termic, un final de vară cu temperaturi mai scăzute decât în mod normal dar un început de toamnă cu temperature ridicate pe litoral. Sunt caracteristicile vremii în următoarele săptămâni conform specialiștilor ANM.

În perioada 21 - 31 august temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor mai ridicate, local, în sud-est. În restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Potrivit specialiștilor ANM citați de antena3.ro, regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

Săptămâna 31 august - 7 septembrie

Temperaturile vor avea valori în general apropiate de cele normale pentru începutul toamnei în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 7 – 14 septembrie

În această perioadă, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului în regiunile sudice și sud-estice. În restul țării temperaturile se vor situa în limitele normale pentur începutul toamnei. La nivelul întregii țări nu sunt așteptate ploi importante cantitativ, regimul pluviometric situându-se în limitele normale.

Săptămâna 14-21 septembrie

Pentru această perioadă valorile termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citiți și

Cod galben de caniculă și vânt în 20 de județe. Temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius

Imagini spectaculoase cu norul care a acoperit cerul stațiunii Mamaia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Boloni
image
image
image
image
image
image
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
pepeni de dabuleni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net