Reacția ambasadei Chinei la scandalul măștilor de tip FFP2. ”Nu sunt măști sanitare, sunt în conformitate cu cerințele contractului”

Ultima actualizare:

    Măștile de tip FFP2 sunt de fapt pentru prafFOTO: adevarul.ro
Măștile de tip FFP2 sunt de fapt pentru prafFOTO: adevarul.ro

Mii de măşti de protecţie au fost retrase de urgenţă din unităţile medicale din România pentru că prezintă riscuri pentru sănătate. Aceste materiale de protecție au fost importate din China și au fost produse de o firmă care face scutece pentu bebeluși. De altfel, mai multe state europene s-au plâns de aceste echipamente. Ambasada Chinei a rescunoscut că măștile nu sunt sanitare, însă că acestea sunt conforme cerințelor contractului.

Măștile retrase de autoritățile române sunt de tipul FFP2, adică acele măști albe, purtate inclusiv de personalul medical. Se pare că lotul nu era conform standardelor europene. Filtrele care ar fi trebuit să protejeze personalul medical de coronavirus nu erau performante. Măștile au fost notificate ca fiind periculoase de Protecția Consumatorului, după ce a fost primită o alertă din Belgia, potrivit stiriletvr.ro.

Aceste măști, produse în China de o companie care face scutece pentru bebeluși,  au fost aduse în România prin UNIFARM și distribuite în peste 100 de spitale. Reprezentanții companiei au spus că au retras măștile, iar importatorul le va înlocui cu unele conforme.

Reacția ambasadei Chinei la scandalul cu măștile periculoase ajunse în spitale. ”Sunt în conformitate cu cerințele contractului”

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România a transmis un mesaj pe pagina de facebook a instituției. Acesta spune că echipamentele de protecție respective nu sunt sanitare și că sunt conforme cu cerințele contractului.

”Am remarcat în mass-media din România mai multe rapoarte despre rechemarea măștilor defecte în China. Ambasada Chinei în România acordă o atenție deosebită acestui fapt și a consultat importatorii și exportatorii relevanți. Potrivit exportatorului chinez, acesta a furnizat măștile FFP2 în conformitate cu cerințele contractului, iar aceste măști nu sunt măști sanitare.

China a acordat întotdeauna o importanță deosebită calității produselor exportate, iar autoritățile competente au emis măsuri de reglementare mai stricte, solicitând întreprinderilor de export de materiale medicale relevante să furnizeze declarații scrise sau electronice atunci când declară marfa la vamă, asigurând astfel faptul că produsele exportate au obținut certificatul de înregistrare a produsului de echipament medical chinezesc, care întrunește standardele de calitate ale țării sau regiunii importatoare. Partea chineză este dispusă să consolideze în continuare cooperarea anti-epidemică cu comunitatea internațională, inclusiv România”, a scris purtătorul de cuvânt.

Și Olanda a retras sute de mii de măşti importate din China şi distribuite în spitale pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, deoarece nu răspundeau criteriilor de calitate.

Măsura a afectat aproape jumătate dintr-un lot de 1,3 milioane de măşti de tip FFP2, adică 600.000 de unităţi, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.

Citește și: 

200.000 de măști au ajuns în România din China

Alte 350.000 de măşti FFP2, aduse cu o cursă Tarom din China

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net