Un român a traversat Africa pe motor, după ce a trecut pe lângă moarte

Ultima actualizare:

    "Cel mai important lucru pe care l-am realizat în această aventură e că pot face orice, nu mai e nimic care să mă surprindă"
"Cel mai important lucru pe care l-am realizat în această aventură e că pot face orice, nu mai e nimic care să mă surprindă"

Un tânăr clujean, de 27 de ani, a pornit în august într-o călătorie care avea ca scop traversarea Africii pe motocicletă. De ce? „Pentru că este o provocare!", a explicat el la plecare. Acum s-a întors acasă, după ce a traversat continentul negru din Maroc până în Africa de Sud, s-a îmbolnăvit de malarie şi a trecut pe lângă moarte de câteva ori.

Cea mai mare provocare a călătoriei a fost faptul că a fost singur. "În absolut toate vămile te temi pentru viaţa ta, singur fiind. Pericolul cel mai mare sunt poliţiştii, pentru că nu ştii cum recţionează, sunt foarte dubioşi şi foarte agresivi", spune tânărul. Experienţa cea mai grea pentru Darius a fost momentul în care a încercat să facă fotografii unor poliţişti din Nigeria.

Românul spune că nu toţi africanii au fost prietenoși

simeon stalpnicul png

„A zis că e ok să fac poze şi m-a rugat să aştept puţin. Apoi a luat kalaşnikovul, l-a îndreptat spre mine şi a zis să dispar mai repede. Mort de frică, m-am întors şi am plecat sperând că nu mă împuşcă în spate. Am auzit poveşti că te aruncă în şanţ şi până te-or găsi...", spune Darius.

Darius a învâţat câte ceva de la toţi oamenii cu care a intrat în contact

simeon stalpnicul png

El mai povesteşte cum a căzut cu motocicleta în Mali, în plină zonă de război. „Era noapte şi mă grăbeam să ajung în oraş pentru că era periculos. Dintr-o dată, îmi apare un crater în şosea. Am încercat să-l evit, dar am ajuns direct în el, iar motocicleta peste mine. După câteva secunde, a apărut un TIR. Am zis gata, atâta mi-a fost! De obicei, dacă pici, vin şi-ţi taie gâtul. Şoferul a coborât, m-a ridicat din groapă, mi-a scos motorul şi m-a întrebat dacă sunt bine, apoi a plecat. Nu mi-a venit să cred că am scăpat cu viaţă".

El s-a întors acasă mai repede. Iniţial plănuisem să se întoarcă tot pe motocicletă, dar când a ajuns în cel mai sudic punct al Africii şi-a vândut motorul şi a luat avionul spre casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
SUA desfăşoară pentru prima oară o armă nucleară de slabă putere pe un submarin, pentru a descuraja Rusia jpeg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net