«Aflăm sexul copilului din săptămâna a zecea»

Ultima actualizare:

    Sute de cupluri din România au devenit  părinţi după ce şi-au conceput copiii la  Viena, în clinicile de reproducere umană
Sute de cupluri din România au devenit părinţi după ce şi-au conceput copiii la Viena, în clinicile de reproducere umană

Bolile de inimă şi cancerul nu sunt singurele afecţiuni pentru care românii caută ajutor medical în străinătate. Anual, zeci de cupluri apelează la specialiştii ginecologi şi de medicină fetală din Austria, pentru fertilizare in vitro, servicii de medicină fetală şi chiar naşteri.

În ultimul episod al serialului despre turismul medical, pe care din ce în ce mai mulţi români îl practică, îndeosebi în Austria, vorbim despre domeniul obstetricii şi ginecologiei. La Viena, sunt unele dintre cele mai renumite clinici de medicină fetală şi obstetrică-ginecologie din Europa.


    În aceste „cutii” se află  zeci de embrioni care  urmează să fie injectaţi  în cavitatea uterinăFoto: Oana Neacşu
În aceste „cutii” se află zeci de embrioni care urmează să fie injectaţi în cavitatea uterinăFoto: Oana Neacşu

Aici, cuplurile de români au surpriza să-l găseacă pe celebrul genetician şi ginecolog Peter Husslein, şeful Departamentului Obstetrică-Ginecologie din AKH, pe jumătate român. „Mama mea, Adelina Alexandrescu,  s-a născut în Mizil (Prahova) şi a emigrat în Austria, pe vremea comunismului. Aşa că îi iubesc pe români”, ne-a spus profesorul, care, deşi nu ştie să vorbească româneşte, înţelege destul de bine limba. Husslein are multe paciente din ţara noastră, care merg să nască la Viena, fie pentru că au probleme de sănătate deosebite, fie că le este teamă de spitalele de la noi.


    Aşa arată o sală  de naştereFoto: Oana Neacşu
Aşa arată o sală de naştereFoto: Oana Neacşu

„Încă din săptămâna a zecea de sarcină, putem face teste pentru a afla sexul copilului. De asemenea, îi facem fătului toate testele genetice ca să fim siguri că totul este în regulă. Costul acestui examen este de 700 de euro”, ne-a explicat prof. Husslein.

Alte cupluri de români ajung la Viena din cauza problemelor de infertilitate. Unii apelează pentru prima oară la fertilizarea in vitro (FIV – adică crearea embrionului în afara corpului), alţii vin după cel puţin o încercare nereuşită în ţară. „Anual, facem circa 600 de proceduri FIV la noi la clinică, iar, dintre acestea, o treime sunt cupluri din străinătate. Până acum, am avut şi 40 de cupluri de români care au devenit părinţi în urma fertilizării in vitro făcute aici”, ne-a declarat prof. dr. Stefan Jirecek, obstetrician-ginecolog. Trebuie spus că o procedură FIV costă 4.000 de euro, iar o naştere, între 700 şi 800 de euro.


    Dr. Stefan  JirecekFoto: Oana Neacşu
Dr. Stefan JirecekFoto: Oana Neacşu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
William și copiii Wales, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tensiune arteriala tensiometru medic pacient jpeg
pusculita  jpg
avion prabusit kazahstan captura video jpg
salvamont suceava jpg
reteta piftie jpg
pensie jpg
romanca casa decorata craciun jpg
zodii care vor avea o iarna fericita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net