Diana Nemeş a fost extrădată din SUA şi e audiată la DNA

Ultima actualizare:

    Agenţii FBI i-au dibuit pe soţii Nemeş într-un buncăr săpat în pământ
Agenţii FBI i-au dibuit pe soţii Nemeş într-un buncăr săpat în pământ

Pare un scenariu de film american. Doi soţi au furat de la statul român 75 de milioane de dolari, iar când au văzut că anchetatorii sunt aproape au fugit la o sectă religioasă ciudată din Statele Unite. I-au prins americanii într-un buncăr săpat în pământ, la graniţa cu Canada, şi au reuşit să o extrădeze pe femeie, iar soţul ei o va urma.

Diana Nemeş, cercetată în dosarul de evaziune fiscală de peste 75 milioane de dolari, alături de soţul său Radu Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta, a fost extrădată din SUA. A fost dusă azi la DNA pentru a fi audiată, informează susrse informate citate de Mediafax.

Diana Nemeş a fost preluată din Statele Unite ale Americii de o escortă a Poliţiei Române şi a fost adusă în Bucureşti. La finalul audierii, Diana Nemeş va fi dusă la Curtea de Apel Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele ei.

Diana Nemeş, în vârstă de 38 de ani, este însărcinată cu al treilea copil.

Un judecător de la un tribunal federal din Seattle a semnat luni ordinul de extrădare a Dianei Nemeş în România, unde împreună cu Radu Nemeş, soţul ei, sunt acuzaţi de evaziune fiscală, potrivit site-ului Seattleepi.com.

În cazul lui Radu Nemeş, nu există încă o hotărâre judecătorească, pentru că a contestat extrădarea. Cei doi sunt acuzaţi că au conspirat împreună cu oficiali guvernamentali români în vederea comiterii unei evaziuni fiscale.

Americanii i-au dibuit pentru că soţii Nemeş începuseră să aducă bani din contul din Dubai, în America. I-au cheltuit pentru cumpărarea mai multor proprietăţi, lânmgă graniţa cu Canada, printre care şi un buncăr săpat în pământ şi plin cu muniţie, armament şi provizii pentru o perioadă îndelungată. Americanii îi suspectează de spălare de bani, dar nu au emis vreun mandat de reţinere, ci au folosiut mandatul de urmărire internaţională emis de autorităţile române.

Oficiali români din domeniul luptei împotriva corupţiei îi acuză pe Radu şi Diana Nemeş de comiterea unei evaziuni fiscale în valoare de 75 de milioane de dolari, sumă aferentă unor taxe neachitate pentru un milion de tone de combustibil. Cuplul ar fi conspirat cu oficiali români de rang înalt în comiterea fraudei.

Un agent FBI afirmă, într-o scrisoare adresată tribunalului, că familia Nemeş călătorea în Statele Unite cu avionul la clasa busines şi stătea la hoteluri de lux. Cuplul a cheltuit în decurs de peste un an peste 235.000 de dolari în magazine de lux şi a retras din conturi numerar în valoare de sute de mii de dolari, potrivit aceleiaşi surse.

Documente bancare arată totodată că Radu Nemeş a cheltuit peste un milion de dolari la un comerciant de metale preţioase cu sediul la Federal Way, cumpărând lingouri de aur. Investigatorii cred că acesta a achiziţionat aur şi de la vânzători de monede, pe care le-ar fi îngropat pe una din proprietăţi.

În aceeaşi perioadă când au fugit soţii Nemeş, a dispărut şi Codruţ Marta, fost consilier al lui Sorin Blejnar, şeful de atunci al ANAF.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
1 echinoctiul de toamna jpg jpeg
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net