Bilanţ trist: 2 morţi şi 10 răniţi, de 1 Mai

Ultima actualizare:

    Accidentele rutiere au fost mai puţine în această minivacanţă
Accidentele rutiere au fost mai puţine în această minivacanţă

Două persoane au murit şi alte zece au fost rănite grav în 12 accidente care au avut loc în 1 Mai, informează Poliţia Române.

În minivacanţa de 1 Mai, echipajele de poliţie rutieră au fost prezente pe 343 de tronsoane de drumuri naţionale, iar traficul a fost supravegheat cu 418 aparate radar.

De asemenea, traficul rutier pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1 a fost supravegheat din aer, cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Până luni, pe străzi acţionează în fiecare zi câte 10.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, care au ca prioritate supravegherea în staţiunile de pe Valea Prahovei şi de pe Litoral.

Aceştia sunt prezenţi şi în gări şi trenurile de călători, pentru a preveni tâlhăriile şi furturile din bagaje sau din buzunare.

Pe lângă poliţişti, au fost mobilizaţi şi 6.000 de jandarmi, în oraşele mari, în staţiunile montane şi pe litoral.

La frontieră lucrează în fiecare zi câte 3.000 de poliţişti, pentru fluidizarea traficului, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă sunt la serviciu câte 2.800 de pompieri zilnic, pregătiţi să intervină în orice moment cu aproximativ 600 de autospeciale.

În ce priveşte intervenţia medicală de urgenţă, în perioada minivacanţei de 1 Mai sunt disponibile permanent, la nivel naţional, aproape 300 de echipaje SMURD şi 745 de echipaje de ambulanţă, care sunt coordonate de la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

În perioada minivacanţei de 1 Mai sunt programate zeci de evenimente cultural-artistice şi sportive, în 33 de locuri din Bucureşti şi 14 judeţe, numărul participanţilor la acestea fiind estimat la aproape 260.000, potrivit Poliţiei Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net