Begu și Niculescu au jucat tenis contra campionilor cu dizabilități!
Înainte să plece la Antipozi, unde vor începe sezonul 2018 pe hard, Monica Niculescu și Irina Begu au efectuat un antrenament demonstrativ alături de colegii lor de la CSM București, campionii naționali la tenis în scaun rulant: Ionuț Filișan și Mihai Gaiță.
"A fost o provocare interesantă, nu este deloc ușor deoarece ritmul este unul mai accelerat decât la wheelchair tennis, dar a fost o onoare să jucăm cu sportive de top 50 mondial", a spus fericit Ionuț Filișan (nr. 145 mondial).
"A fost frumos, m-am distrat alături de ei. Ionuț are un slice incredibil de rever, îl voi ține minte mereu și îi doresc mult succes în carieră", a replicat Monica Niculescu la finalul ineditului antrenament.
"Sportul mă ajută enorm în viață, este un mod în care poți să îți miști aproape tot corpul. Chiar dacă ești în scaun rulant, din punct de vedere articular și circulator, când te întorci de la un antrenament ești dopat 100% cu energie", a subliniat Mihai Gaiță (nr. 88 ITF), cel mai bine clasat sportiv român în clasamentul mondial Wheelchair Tennis.
Irina Begu a lăudat la rândul ei inițiativa clubului bucureștean. "Mă bucur foarte mult că i-am cunoscut pe băieți și îi felicit pe cei care se implică, în special pe Alex Nedea deoarece a creat această secție. Campionii în scaun rulant sunt un exemplu că este important să practici sport indiferent de ce probleme ai".
Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, obiectivul campionilor în scaun rulant
Președintele secției de tenis de la CSM București, Alexandru Nedea spune că Ionuț Filișan și Mihai Gaiță au șanse reale să devină primii români calificați la o ediție a Jocurilor Paralimpice în proba de tenis: "Sper ca această întâlnire cu Monica și Irina să îi motiveze suplimentar în tentativa lor de la ajunge la Jocurile Paralimpice de la Tokyo".
"Tenisul și baschetul în scaun rulant sunt cele mai competitive sporturi paralimpice și este cel mai dificil să te califici. La noi există cam 700 de sportivi în clasamentul mondial și trebuie să fi în primii 40. Pentru asta mă antrenez însă și lupt pentru visul meu", a precizat Mihai Gaiță.
"Jocurile Paralimpice sunt ținta oricărui sportiv cu dizabilități. În România acest fenomen este însă abia la început, de aceea e lăudabilă inițiativa celor de la CSM București de sprijini tenisul în scaun rulant. Sper ca și alte cluburi mari să investească în sportul paralimpic deoarece doar așa putem progresa cu toții", a concluzionat și Ionuț Filișan.
CSM București te invită să faci sport
Gruparea din capitală va investi curând în achiziționarea a 10 scaune rulante speciale, iar persoanele cu dizabilități sunt invitate să practice gratuit tenisul în cadru organizat la CSM București. "Vrem să îi atragem pe toți cei care au o incapacitate de a se deplasa, indiferent de statutul lor, lipsa de motricitate sau gradul de handicap. Îi invit așadar pe toți să descopere în prima fază tenisul în scaun rulant, nu este nicio rușine că nu au mai jucat până acum. Avem scaune, mingi, rachete, antrenori și baza sportivă. Orice vrea să cunoască o comunitate nouă, să se integreze în ea, este așteptat oricând aici", a subliniat Alexandru Nedea, președintele secției tenis CSM București.