Handbalistele lui Tadici, spulberate de Norvegia la Europene

Ultima actualizare:

    Gheorghe Tadici
Gheorghe Tadici

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă duminică, la Debrecen, de campioana olimpică en-titre, Norvegia, cu scorul de 27-19 (16-7), în primul meci din grupa B a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia.

Peste 500 de fani români au fost prezenţi în tribunele sălii din Debrecen la primul meci al naţionalei tricolore de la Campionatul European, aceştia încurajându-şi frenetic favoritele.

Cu cinci minute înaintea pauzei, fanii tricolori au huiduit arbitrajul surorilor Bonaventura, care eliminaseră două jucătoare ale României, deciziile fiind contestate vehement. La pauză, tabela arăta 16-7, România având opt mingi pierdute şi o singură jucătoare remarcată la finalizare, Cristina Neagu (4 goluri).

La reluare, Norvegia a continuat cu jocul coerent, în viteză şi cu aruncări puternice de la 9 metri, profitând de apărarea deficitară a tricolorelor, mai ales în partea centrală, astfel că diferenţa a crescut de pe tabelă şi mai mult, 19-7(min. 35). Din minutul 45 (scor 23-11), Norvegia a început să ruleze lotul, însă nu a avut probleme în a se impune în faţa echipei României şi a câştiga primele două puncte în grupa B. Scor final, 27-19, Cristina Neagu fiind desemnată MVP-ul României.

România va mai disputa partidele cu Danemarca, în 9 decembrie (ora19.15) şi cu Ucraina (11 decembrie, 19.15), ambele fiind transmise de TVR2.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în faza celor două grupe principale, în care meciurile se vor juca între 13 şi 17 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net