Phelps, mai tare decât românii de la 4 Olimpiade

Ultima actualizare:

    Michael Phelps  continuă să scrie  istorie în apele de  la Rio de Janeiro
Michael Phelps continuă să scrie istorie în apele de la Rio de Janeiro

Când spui Michael Phelps te gândeşti inevitabil la înot şi la multe medalii olimpice. Americanul cucereşte titluri pe bandă rulantă la Jocurile Olimpice, după cele 3 câştigate la Rio ajungând să aibă nu mai puţin de 22 de trofee din aur, 3 din argint şi 2 din bronz, fiind, de departe, cel mai titrat din lume.

Dacă facem o comparaţie, la ultimele trei Olimpiade, sportivii români au câştigat cu şapte medalii mai puţin decât a reuşit Phelps. Începând de la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, Michael Phelps a strălucit în probele de nataţie. Americanul apărut de nicăieri a luat în Grecia opt medali, şase de aur şi două de bronz.

Patru ani mai târziu, la Beijing, sportivul care are acum 31 de ani a câştigat opt medalii de aur, pentru ca, la Olimpiada de la Londra să se impună în patru probe şi să termine pe locul doi în alte două. Phelps şi-a continuat marşul triumfal şi la actuala ediţiei a Jocurile Olimpice. La Rio, americanul n-a avut miă de adversari şi a luat aur la primele trei probe în care a participat. Astfel, el a cucerit nu mai puţin de 21 de medalii de aur la cele mai recente patru Olimpiade.

Dacă e să facem o comparaţie cu ce au reuşit sportivii români în ultimii 12 ani, ne întristăm. Michael Phelps a luat cu şape medalii de aur mai mult decât toate delegaţiile românilor prezenţi la Atena, Beijing, Londra şi Rio. ”Tricolorii” au cucerit 15 trofee olimpice, iar în continuare nu pare că ne putem îmbogăţi vitrina cu multe medalii.

Americanul e a 39-a «ţară» din lume!

Recordul de medalii de aur cucerite de sportivul american la Jocurile Olimpice e unul care depăşeşte performanţele similare înregistrate de multe ţări. De altfel, într-un clasament pe naţiuni al victoriilor olimpice obţinute de-a lungul timpului, Micheal Phelps ar ocupa locul 39, la egalitate cu Etiopia, dar peste ţări precum Austria, Argentina sau Cehia.

image
image
image
image
image
image
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image jpeg
iubite fotbalisti romani jpg
Nationala Romaniei, asteptat de fani la baza de la Warzburg, din Germania, la EURO 2024 jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net