FOTO Campionul paralimpic Carol Novak se antrenează la 2000 de metri altitudine

Ultima actualizare:

    Carol Novak, pe pista din Mexic
Carol Novak, pe pista din Mexic

Campionul paralimpic Eduard Carol Novak a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru Mondialul pe Velodrom din Mexic. Ciucanul s-a antrenat în ultima săptămână în Aguascalientes, oraş aflat la aproape 2000 metri deasupra nivelului marii.

Cvintuplu campion mondial, Novak are ca obiectiv doborârea propriului record mondial (4 minute şi 40 secunde) în proba de 4 kilometri urmărire la categoria C4. Competiţia reprezintă şi o etapă importantă de calificare la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Carol Novak
Carol Novak

Primele zile de pregătire au fost destul de grele din cauza diferenţei de opt ore de fus orar şi a altitudinii ridicate. "Nu m-am simţit deloc bine fizic, dar treptat încep să-mi revin şi sunt optimist. Pista este una foarte rapidă şi am astfel o oportunitate uriaşă să stabilesc un record mondial greu de doborât în anii următori" - a declarat Eduard Carol Novak.

Liderul Tuşnad Cycling Team va concura şi la proba de scratch, acolo unde au dreptul de participare toate cele cinci categorii C1-C5. Programul concursului: urmărire individuală 4km (11 aprilie), 1km contratimp (12 aprilie), scratch (13 aprilie).

Start de sezon pentru echipă

Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală din România, participă în acest weekend la un concurs internaţional în localitatea Szekszard, o primă competiţie de verificare în acest sezon. Iată componenţa lotului deplasat în Ungaria: Sarany Zsolt si Szasz Botond (Juniori), Tămîrjan Robert si Laszlo Peter (cadeţi), Sebestyen Szabolcs, Lazar Nandor, Cilip Arpad si Dobre Vlad (U23).

Pentru seniori, prima competiţie importantă din 2014 se desfăşoară peste două săptămâni între Banja Luka (Bosnia) şi Belgrad (Serbia).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rapid otelul jpg
combo birligea si mama lui jpg
olaru fcsb liga europa jpg
Rares pop gol pentru rapid jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net