Avem un Dinamo - Steaua la 13 zile

Ultima actualizare:

    Dinamovistul Gnohere  se va duela de cel puţin patru ori cu fundaşii  Stelei, în primăvară FOTO: Mediafax
Dinamovistul Gnohere se va duela de cel puţin patru ori cu fundaşii Stelei, în primăvară FOTO: Mediafax

FRF a încercat să dea emoţie unui campionat aflat în criză de imagine şi care se transformase într-unul sătesc. Cel mai inteligent lucru la care s-au gândit federalii a fost acela de schimbare a sistemului, astfel încât granzii să se dueleze mai des. Acum, va fi însă inflaţie de derby-uri.

Ieri, la Casa Fotbalului, Cupa României şi-a stabilit semifinalele. Tragerea la sorţi a oferit motiv de bucurie tuturor, Dinamo şi Steaua fiind obligate să-şi obţină după o luptă în dublă manşă locul în finală. Vor fi două meciuri, turul la 2 martie, iar returul la 20 aprilie, împănate cu alte două partide din play off-ul Ligii I, nestabilite încă deoarece nu s-au jucat ultimele trei etape din sezonul regulat. Dacă punem la socoteală şi finala Cupei Ligii, de pe 11 mai, unde Dinamo şi Steaua au de asemenea şansa să se întâlnească dacă trec de Concordia Chiajna, respectiv Astra Giurgiu, atunci vom avea cinci „Derby-uri de România” în 69 de zile. Asta înseamnă un meci la 13,8 zile, adică un şoc fotbalistic la un interval de mai puţin de două săptămâni. E ce şi-au dorit Federaţia, fanii şi poate şi reprezentanţii celor două echipe, dar există şi un risc în această inflaţie de meciuri între cele mai titrate echipe din ţară. 

Se pot întâlni şi în finala Cupei Ligii

La fel s-a întâmplat cu celebrul „El Casico”, dintre Real Madrid şi Barcelona, jucat de atât de multe ori în ultimii ani, încât lumea s-a plictisit şi acum nici Camp Nou, nici Santiago Bernabeu nu se mai umplu la partidele dintre catalani şi gruparea blanco. Altfel, Dinamo are un ascendent moral în faţa campioanei, căreia i-a luat patru puncte din şase în sezonul regulat. A fost 0-0 pe Arena Naţională, în august 2015, şi 3-1 pentru „câini” în Ştefan cel Mare, pe 22 noiembrie 2015. 

Totuşi, dinamoviştilor nu le-a prea ieşit cu Reghecampf pe banca Stelei, care în urmă cu doi ani i-a învins cu un umilitor 5-2. Din acest motiv, campionii sunt foarte fericiţi de tragerea la sorţi. „E o tragere la sorţi care poate să mulţumească pe toată lumea. La ora actuală Steaua are un lot mai valoros decât Dinamo. La ultimul meci a fost o conjunctură, acum cred că Steaua se poate impune în dublă manşă cu Dinamo”, a declarat Helmuth Duckadam, preşedintele de onoare al Stelei.

De aceeaşi părere est şi patronul echipei campioanei, Gigi Becali, care a declarat încă dinaintea tragerii la sorţi că îşi doreşte să întâlnească pe Dinamo „măcar în finală, să câştigâm uşor trofeul”.

Pe ce stadioane se va juca?

Iubitorii fotbalului vor avea parte în această primăvară de minimum patru meciuri Dinamo – Steaua, dar aceste dueluri ridică şi o mare problemă legată de stadion. Arena Naţională n-are încă avizele necesare, Steaua n-a ajuns la un acord cu MApN şi cel puţin partidele cu roş-albaştrii gazdă sunt acum în aer. Putem avea astfel surpriza neplăcută ca Steaua – Dinamo să se joace la Piteşti, iar Dinamo – Steaua în Ştefan cel Mare, ambele cu audienţe foarte reduse.

Ardelenii au şi ei derby-ul lor

Semifinalele Cupei României au fost confiscate mediatic de Dinamo – Steaua, dar nici celălalt meci nu poate fi ignorat. Asta pentru că reprezintă o altă întâlnire cu orgolii regionale în joc. CFR Cluj, triplă câştigătoare a competiţiei, se va bate cu ASA Târgu Mureş pentru un loc în marea finală. Anul trecut, ambele au ratat meciul cu trofeul pe masă. CFR a fost eliminată de concitadina „U”  în semifinale, iar mureşenii de Petrolul, în sferturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net