Hagi mai şi ratează. Ianis n-a putut să înscrie din penalty

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi a fost copleşit de emoţii la execuţia penalty-uluiFoto: Sportpictures.eu
Ianis Hagi a fost copleşit de emoţii la execuţia penalty-uluiFoto: Sportpictures.eu

Viitorul s-a impus în faţa celor de la Chiajna cu 3-1, însă constănţenii se puteau impune mult mai clar. Lovitura de la 11 metri expediată de Ianis a fost stopată de Matache, cel care pentru paradele sale e recunoscut ca eroul lui Dinamo de la Liberec.

Trupa lui Hagi a învins pe teren propriu pe ilfovenii de la Chiajna, golurile fiind marcate de Tănase, Nedelcu, Chiţu, respectiv Serendiuc. Ianis, cel mai tânăr căpitan din Liga I, record obţinut la data de 12 august contra Craiovei când avea 16 ani, 9 luni şi 22 de zile, putea „sparge gheaţa” în această ediţie a campionatului, el trecându-şi numele pe tabelă în sezonul trecut în meciul cu Botoşani.

În minutul 49 Marian Constantinescu a comis henţ în propriul careu, iar puştiul a fost desemnat să execute lovitura. A ales un şut în forţă în dreapta lui Florin Matache, însă portarul poreclit „Eroul de la Liberec” de pe vremea când evolua la Dinamo, a ghicit colţul şi a apărat. Hagi a rămas fără cuvinte pe banca tehnică, în timp ce colegii l-au încurajat imediat pe junior. „Ratarea penalty-ului se poate întâmpla oricărui fotbalist. Ianis joacă, munceşte şi şi-a câştigat dreptul de a fi titular. Creşte, la fel ca ceilalţi tineri din echipă. Ce presiune să fie pe el? Are 16 ani, e căpitan, trebuie să fie fericit”, a explicat „Regele”.

Viitorul, neînvinsă în Liga 1

Echipa finanţată şi pregătită de Gică Hagi se menţine pe podium, locul trei, după şapte etape scurse, elevii „Regelui” fiind neînvinşi până acum, cu un bilanţ de trei victorii şi patru remize, 13 puncte. În ciuda rezultatelor, antrenorul s-a limitat să declare: „Eu la anul aş vrea să mă văd din nou în Liga I. obiectivul nostru e să formăm jucători foarte buni”

image
image
image
image
image
image
David Popovici (EPA) jpg
Valentin Mihăilă (Sportpictures) jpg
Romania la meciul cu Ucraina de la EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
David Popovici jpg
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net