Pădureanu, ajutat cu bani de Gino

Ultima actualizare:

    Jean Pădureanu a  revenit la Bistriţa  după eliberarea  din închisoareFoto: Mediafax
Jean Pădureanu a revenit la Bistriţa după eliberarea din închisoareFoto: Mediafax

Jean Pădureanu a condus zeci de ani clubul Gloria Bistriţa, fiind recordman la capitolul longevitate în fotbalul românesc. Acum, după ce a fost închis în urma “Dosarului Transferurilor”, a rămas şi fără casă, şi-n plus e grav bolnav. Dar Gino Iorgulescu, omul care se ocupă de destinele Ligii I, îi va oferi un ajutor substanţial.

Pădureanu e unul dintre cei opt oameni de fotbal condamnaţi în “Dosarul Transferurilor”. A fost închis în martie 2014, având de ispăşit trei ani şi patru luni de închisoare. Totuşi, în vara trecută a fost eliberat condiţionat, având sănătatea şubredă: probleme cardiace, diabet şi Alzheimer.

Însă acasă nu s-a liniştit fiindcă a avut de plătit despăgubiri de 328.440 de lei, prejudiciu de pe urma transferurilor dubioase efectuate în tinereţe, la care s-au adăugat şi cheltuieli de judecată de 65.000 de lei. âŞi-a dat apartamentul din Bucureşti, dar pentru a recupera datoria,  Fiscul i-a scos la vânzare şi locuinţa din Bistriţa, acolo unde stătea de-o viaţă. Mai mult, i s-a pus poprire pe pensie, una de 2.000 de lei lunar.

Rămas pe drumuri, a fost salvat de o nepoată. Femeia, care a beneficiat de ajutorul “Lordului” în tinereţe, i-a întors acum favorul. A devenit recent moştenitoarea unei averi importante şi a cumpărat casa respectivă, dar în contract a specificat că Pădureanu va locui acolo gratis toată viaţa. 

Cu un acoperiş deasupra capului, se punea totuşi problema existenţei, din 1.000 de lei rămaşi, mare parte ducându-se pe medicamente. Interesându-se de situaţia lui Pădureanu, cei de la LPF au luat în calcul să-l ajute. Preşedintele Gino Iorgulescu a decis să-i ofere o sumă de bani la anumite intervale.

Uită tot ce e nou,dar mai bea un şpriţ

O zi obişnuită din viaţa lui Jean Pădureanu e petrecută în compania vechilor prieteni. Ei îl vizitează des, mai ales că un bolnav de Alzheimer uită lucruri esenţiale şi atunci e bine să fie “verificat” la intervale scurte. Interesant e că-n discuţiile lor despre fotbal, “Lordul” arată o memorie de invidiat, dar dacă e întrebat despre un eveniment urmărit la televizor cu doar câteva ore în urmă, el nu-şi mai aduce aminte absolut nimic. Orele lungi de vorbă sunt “stropite” şi cu câte o sticlă de vin, Pădureanu servind uneori un pahar.   

image
image
image
image
image
image
David Popovici (EPA) jpg
Valentin Mihăilă (Sportpictures) jpg
Romania la meciul cu Ucraina de la EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
David Popovici jpg
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net