Românii merg în grupe

Ultima actualizare:

    Alexandru Mățel  a fost convocat la  ultimele meciuri ale  echipei naționale
Alexandru Mățel a fost convocat la ultimele meciuri ale echipei naționale

Românilor le-au priit meciurile retur din al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor. Mățel, Moți, Keșeru și Prepeliță merg mai departe, având asigurată deja participarea în grupele Ligii Europa.

La Tibilisi, Dinamo Zagreb, cu internaţionalul român Alexandru Măţel pe teren a doua repriză, a câştigat cu 1-0 şi, după ce câştigaseră şi în Croaţia cu 2-0, s-a calificat în play-off fără probleme. Ceva mai multe emoţii au avut însă cei trei români de la Ludogoreţ Razgrad, echipa campioană a Bulgariei. Moţi, Keşeru şi Prepeliţă, doar primii doi fiind însă folosiţi, au avut o partidă infernală la Belgrad, cu Partizan. S-a plecat de la acel 2-2 din Bulgaria, iar în Serbia a fost tot 2-2, fapt pentru care s-a trecut la prelungiri. În extra-time, cu om în minus, cei de la Ludogoreţ au marcat însă de două ori şi merg şi ei la un pas de grupele Ligii Campionilor. O mare bombă a fost detonată însă în Cipru, la Nicosia. APOEL a pierdut cu 2-1 în Norvegia, în faţa lui Rosenborg, iar acasă n-a reuşit să marcheze în primele 90 de minute.

Tragerea la sorţi va fi joi

Când nimeni nu se mai aştepta, în primul minut de prelungiri, ciprioţii au deschis scorul. Nu s-a încheiat însă 1-0, deşi era scor de calificare, ci un incredibil 3-0, pentru că APOEL a mai înscris de două ori, în minutul 90+6 şi 90+9. Tot surpriză a fost şi în Irlanda, unde Dundalk a întors înfrângerea cu 1-0 de la BATE Borisov, şi după 3-0 pe teren propriu s-a calificat în premieră în play off-ul Ligii Campionilor. Nu în ultimul rând, Viktoria Plzen, campioana Cehiei, a fost la un pas de dramă în Azerbaidjan. După 0-0 acasă, Qarabaq i-a condus cu 1-0 aproape tot meciul, dar golul înscris de Plzen în final i-a calificat mai departe.

image
image
image
image
image
image
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image jpeg
iubite fotbalisti romani jpg
Nationala Romaniei, asteptat de fani la baza de la Warzburg, din Germania, la EURO 2024 jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net