Steaua acoperă 29 de ţări şi 4 continente
Steaua a adoptat în această vară o politică de transferuri “exotică”, în Ghencea ajungând un haitian şi un ghanez. În total, în ultimii 17 ani, steliştii au apelat la ajutorul a 53 de străini din 29 de ţări.
1998 a fost anul în care Steaua a transferat în premieră un jucător de altă naţionalitate. Primul a fost un albanez de care nu-şi mai aduce nimeni aminte, Elton Ceno. Au urmat conaţionalul său Albert Duro, bosniacul Novakovici şi tot aşa până în zilele noastre. Bineînţeles, europenii au fost cei mai la îndemână, Steaua reuşind să transfere inclusiv reprezentanţi ai unor naţiuni fotbalistice de prim-plan, cum ar fi Spania, Franţa, Italia sau Olanda.
Din afara Europei, gruparea patronată de Gigi Becali s-a axat în primul rând pe sud-americani, mai exact pe brazilieni. Nu mai puţin de zece fotbalişti din ţara lui Pele joacă sau au jucat la Steaua, însă nici unul n-a făcut minuni în Ghencea, majoritatea plecând din România cu coada între picioare. În afară de europeni şi sud-americani, la campioana României şi-au mai făcut loc şi câţiva africani, printre care şi actualul fundaş din Insulele Capului Verde, Fernando Varela.
Campioana a avut zece brazilieni
Din sezonul următor, Steaua va mai adăuga două ţări pe harta jucătorilor străini care s-au îmbrăcat în roş-albastru. Este vorba despre Ghana lui Sulley Muniru şi despre micuţul stat Haiti, de unde vine Sony Alcenat. Mai mult, acesta din urmă va fi primul fotbalist din America de Nord şi Centrală legitimat la Steaua. E adevărat, multe dintre achiziţiile de afară ale grupării din Ghencea n-au fost fotbalişti de prim nivel în fotbalul internaţional, politica preferată a patronului Gigi Becali fiind de a vâna jucătorii liberi. Cea mai mare sumă plătită pentru un străin s-a consemnat în cazul lui Dayro Moreno, Becali scoţând din buzunare două milioane de dolari.
Europa
Albania: Ceno, Duro
Armenia: Arman Karamian, Artavazd Karamian
Belarus: Hamutovski
Bosnia: Keca, Novakovic
Bulgaria: Bibişkov, Jelev, Iliev, Angelov
Cipru: Parpas
Franţa: Thereau
Grecia: Kapetanos
Israel: Saban
Italia: Piovaccari
Lituania: Arlauskis
Macedonia: Georgievski
Muntenegru: Nikolic
Olanda: Breeveld
Polonia: Golanski, Grzelak, Szukala
Portugalia: Carlos, Tiago, Semedo, Tininho, Geraldo
Serbia: Martinovic
Spania Abel Moreno
America de Sud
Argentina: Brandan
Bolivia: Pedriel
Brazilia: Andrey, Arthuro, Elton, Guilherme, Bonfim, Ricardo, Maicon, Tatu, Machado, Adi Rocha
Columbia: Dayro Moreno, Pepe Moreno, Toja, Zapata
Peru: Mendoza
Africa
Camerun: Falemi
Capul Verde: Varela
Republica Centrafricană: Habibou
Nigeria: Emeghara
Ghana: Muniru
America de nord şi centrală
Haiti: Alcenat
Varela, primul şi singurul căpitan
Sezonul trecut s-a consemnat o premieră la Steaua. Mai exact, la o partidă cu Petrolul, Fernando Varela a devenit primul jucător străin care poartă banderola de căpitan al echipei într-un meci oficial. Sârbul Novak Martinovici avusese şi el această onoare în trecut, dar numai într-o dispută amicală a Stelei.