Giuleştina: Alex cel Bun

Ultima actualizare:

Aşa a vrut Pronia să fiu eu la ora meciului Rapid - Chiajna. Asta nu e totul. Am plecat de la hotel ascultând înfrigurat la RRA. Era 1-0 pentru Chiajna. Am plecat trist, resemnat spre clubul sibian unde se ţinea festivalul. ... Şi asta nu e tot. Eram chiar pe un podium, urma să recit, când cineva a intrat fericit în sală, şi deşi nu cadra cu poezia dar ştia că-mi face plăcere, a exclamat: "Rapid a câştigat cu 2-1!" Octogenera poetă Nora Iuga a sărit  în sus. La fel poetul sibian G. Pricopie. Şi, asta nu e tot... Nu spun ce am făcut în noaptea aceea.

Trecusem în 14 iulie. Ziua nevestei mele şi a Franţei. Să nu zici că Dumnezeu nu are  umor. Rapid a scăpat de belele într-o zi de 13. Iulie. 13!!! Cert e că m-am culcat la 6 dimineaţa destul de tulburat... Abia îmi revin acum...

Doamne, ocroteşte pe Rapid! Ai început să Îţi întorci faţa şi spre noi. Bucurie proaspătă. Virgină. Nu mai credeam. Cu o echipă încropită. Oamenii care-mi dădeau siguranţă erau Rada şi Pancu. Ioniţă este eroul... "Ioniţă Doi". Devenit, implacabil "Ioniţă Unicul"... Fără cifră. Ne-a salvat. A dat golul victoriei. Despre el auzisem chiar că a plecat la Astra.

E acolo nenea Dinu Vamă cu ochi de şoim la valori. E banul dlui. Nicolae. E o echipă robustă. Stabilă. Şi, dă banu' la timp. Iar Alex e o valoare mai mult decât promiţătoare. Dar, aici e vorba şi de ochiul Rada.

Care cunoaşte toţi copiii crescuţi la noi în curte. Pe care i-a  păstorit ani de zile. El şi Florică Drăghici. Şi Sică Damaschin. Şi, iată că nu au făcut-o degeaba. Nu ştiam că Alex al  meu - că şi eu îl "urmăream" dar sentimental: e de la mine, din Giuleşti Sârbi - la ziua de  naştere, 90, ai clubului, a semnat pe trei ani. Curaj. Caracter. Giuleştean pur-sânge.

Alex cel Bun o să fie şi mai bun. Cel mai bun...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
edi iordanescu sportpictures (3) webp
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Minge (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Edward Iordanescu (Facebook) jpg
edi iordanescu sportpictures (2) webp
image png
bucurie romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net