Golul de aur al lui «Scarla»

Ultima actualizare:

    Aceasta este faza din care Scarlatache  a marcat golul care a adus primul trofeu  pentru Dinamo din ultimii cinci ani (Foto: Răzvan Păsărică)
Aceasta este faza din care Scarlatache a marcat golul care a adus primul trofeu pentru Dinamo din ultimii cinci ani (Foto: Răzvan Păsărică)

Roş-albii au obţinut după o pauză de cinci ani primul trofeu. Eroul serii a fost Scarlatache, jucător aflat la meciul de adio. Chiar înainte de plecarea la azerii de la Khazar Lankaran, el a marcat singurul gol al finalei cu Rapid, încheiată cu scorul de 1-0.

Acest meci a reprezentat şi o revanşă personală pentru Scarlatache, care, pe lângă faptul că a marcat singurul său gol pentru "câini" în acest sezon, a fost acuzat că a devenit titular la Dinamo impus fiind de tatăl său, care deţine o funcţie importantă în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Scarlatache a arătat de-a lungul campionatului că e polivalent. În tur, când echipa era condusă de Liviu Ciobotariu, a evoluat ca fundaş dreapta, central, iar în ultima perioadă pe banda stângă.

Scarlatache  a fost extrem de util atât în apărare, cât şi în atac

simeon stalpnicul png

Aşa s-a întâmplat şi în finala Cupei României, contra Rapidului, când Bonetti l-a titularizat în dauna lui Pulhac. Şi a câştigat. "Scarla", aşa cum îl strigă colegii, a înscris singurul său gol al sezonului, dar şi al meciului.

Jucătorul a fost crescut de Dinamo, a jucat pentru echipa secundă, dar până să ajungă în echipa mare a roş-albilor, a fost împumutat des. A trecut pe la Pandurii Târgu Jiu, Jiul Petroşani, Mioveni sau Otopeni.

La 23 de ani a reuşit să ajungă titular la Dinamo şi şi-a păstrat postul chiar dacă pe banca tehnică s-au aflat Ţălnar, Ciobotariu sau Bonetti. Apropiaţii clubului susţin că ascensiunea sa se datorează relaţiilor foarte bune pe care Cristi Borcea le are cu tatăl jucătorului, Claudiu Scarlatache, care deţine postul de director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În vârstă de 26 de ani, Adrian Scarlatache s-a despărţit oficial de Dinamo şi va juca la azerii de la Khazar Lankaran, acolo unde a mai activat şi în trecut, sub formă de împrumut, pe vremea când echipa era condusă de Mircea Rednic.

Acum, Khazar l-a cumpărat definitiv pentru aproape 600.000 €, iar jucătorul va avea un salariu de 240.000 € pe an, triplu faţă de cât obţinea la Dinamo. "Era ultima şansă să mai spălăm din sezonul ratat. Pot să spun că am fost o surpriză, am jucat şi am marcat. Important era să câştigăm finala, puteam câştiga şi printr-un autogol", a spus acesta.

Apoi, la finalul partidei, a anunţat că va pleca la azeri: "Sunt trist că mă despart de echipă, dar le doresc mult succes colegilor. Mă întorc la Lankaran, oamenii m-au dorit acolo, e mai bine pentru mine din toate punctele de vedere. Mă despart fericit de Dinamo după această victorie".

Prietena sa a fost iubita lui Piţi junior

Scarlatache are o relaţie stabilă de peste cinci ani cu Beatrice, o tânără originară din Târgu Jiu. Adrian a cunoscut-o în 2006, pe vremea când juca la Pandurii, dar până să fie împreună cu actualul jucător al lui Khazar, "Bety" a fost iubita lui Alexandru Piţurcă, fiul selecţionerului.

În plus, "Scarla" este un tip căruia îi plac bolizii şi dacă acum câţiva ani conducea un BMW, recent şi-a achizţionat un Pontiac.

În cele 76 de meciuri în care a jucat pentru Dinamo, Scarlatache a marcat două goluri.

Baie...de şampanie!

Dinamoviştii au continuat petrecerea până târziu în noapte. Imediat, după decernarea medaliilor şi a Cupei, jucătorii, Bonetti şi staff-ul său, dar şi Cristi Borcea au început fiesta în vestiar.

Dănciulescu şi Marius Niculae au dar tonul distracţiei în vestiarul dinamoviştilor

simeon stalpnicul png

Dănciulescu şi Marius Niculae au dat tonul şi şi-au stropit colegii cu valuri de şampanie Moet, procurată de „Leonidas", în timp ce Alexe, Pulhac sau Kone dansau pe mese.

Cu medalia la gât, Cristi Borcea a cântat cot la cot cu jucătorii în  vestiar

simeon stalpnicul png

Printre ei s-a aflat şi Borcea, care îmbrăcat la costum şi cu medalia la gât, a fost şef de galerie. După show-ul de la cabine, a urmat sărbătoarea de la stadionul din „Ştefan cel Mare", alături de fani, dar de data aceasta şampania a fost înlocuită cu zeci de lumini alb-roşii provocate de torţe. „Runda a treia" a avut loc la un restaurant din Capitală, acolo unde s-a alăturat şi fostul jucător al „câinilor" şi totodată finul lui Cătălin Munteanu, Andrei Mărgăritescu.

Petrecerea dinamoviştilor a continuat la un local din Bucureşti, acolo unde fiecare s-a fotografiat cu trofeul 

simeon stalpnicul png

Urmează Rapidul ieftin, de criză

Pierderea finalei Cupei României în faţa lui Dinamo a însemnat pentru Rapid şi falimentul unei strategii pe care George Copos a instaurat-o în ultimii cinci ani, dar care n-a adus niciun trofeu.

Roman a fost unul dintre cei mai buni rapidişti din finală

simeon stalpnicul png

Mai exact, giuleştenii n-au putut să se impună niciodată când au mizat pe un lot scump, format din jucători străini, cu salarii în medie de 200.000 de euro pe an şi acesta a fost ultimul an când s-a mai mers pe această linie.

Din sezonul viitor, Rapidul va fi reconstruit din temelii cu jucători tineri, mulţi din propria pepinieră şi cât se poate de ieftini. Culmea a făcut ca această strategie, beneficiind de subestimarea adversarilor, să aducă şi trofeele din perioada 1998-2003. Daniel Pancu, Dani Coman, Ştefan Grigorie şi alţi jucători trecuţi de o vârstă au recunoscut că nu vor mai continua la Rapid, aşa cum nu va mai continua nici antrenorul Răzvan Lucescu.

Sigur, mutarea e riscantă şi, pentru Rapid, titlul şi Cupa nu vor mai fi obiectivele principale în sezonul viitor, ci maximum cupele europene. „Am înţeles că se vrea o reconsctrucţie a echipei. Nu ştiu exact cum, dar cert este că urmează o perioadă foarte grea pentru Rapid. Mulţi dintre noi vom pleca. Sper ca noua strategie să nu ducă Rapidul unde era înainte de 1992, când clubul se bătea la retrogradare”, a afirmat Daniel Pancu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net