Victoria Stelei, cu bune şi rele

Ultima actualizare:

Plusuri

Şi-au intrat rapid în formă. În mod tradiţional, după vacanţa de vară, partidele oficiale din startul sezonului sunt dificil de abordat. Steaua s-a lovit de acest aspect anul trecut, când a pierdut acasă cu Spartak Trnava

(0-1). De această dată, fotbaliştii campioanei s-au mobilizat încă din primul minut al meciului cu Vardar, supunându-i pe macedoneni la o presiune continuă. „Cred că vom ajunge la ritmul pe care ni-l dorim în două-trei săptămâni", a precizat Reghe, dorind să-şi aducă elevii în vârf de formă în preajma ultimului tur preliminar (play-off-ul).

Tănase şi Popa, revitalizaţi. Din punct de vedere al eficienţei, Cristi Tănase şi Adi Popa au fost în sezonul trecut „mâinile moarte" din ofensiva stelistă, cu foarte puţine goluri marcate din postura de mijlocaşi ofensivi de bandă.

Marţi, pe Arena Naţională, cei mai buni stelişti au fost chiar Tănase şi Adi Popa. Dacă „Dodel" a deschis scorul cu o execuţie imparabilă, „Popică" nu şi-a trecut numele pe tabela de scor, dar a contribuit decisiv la reuşitele Stelei, cu două şuturi în bară din care s-au născut golul lui Tănase şi autogolul portarului lui Vardar. „Marchează jucători care anul trecut n-o făceau", a remarcat şi Reghecampf.

Doar Tătăruşanu n-a şutat la poartă. Într-un meci în care adversarul a fost ca şi inexistent pe plan ofensiv, steliştii şi-au permis să atace cu toate liniile. Statistica meciului arată un raport năucitor al ocaziilor de poartă, 28-2 în favoarea românilor.

Practic, toţi cei 13 jucători de câmp folosiţi de antrenorul Stelei au avut în cont cel puţin un şut spre buturile lui Vardar, singurul care n-a punctat la acest capitol fiind portarul Tătăruşanu. Paradoxal, cele mai multe şuturi pe spaţiul porţii le-a avut Gabi Iancu (3), în ciuda faptului că n-a jucat decât în ultima jumătate de oră.

Minusuri

Ratările pe bandă rulantă. După ocaziile de gol avute, Steaua ar fi trebuit s-o demoleze pe Vardar cu un scor-fluviu. Roş-albaştrii s-au întrecut însă în ratări monumentale, care într-un alt context s-ar fi dovedit extrem de dureroase. În afara celor trei goluri, steliştii au ţinut parcă să-l remarce pe portar. „Pavlovic a fost ocupat toată noaptea", a notat site-ul uefa.com.

„Galbene" luate inutil. Într-un asemenea meci, în care problema echipei calificate era rezolvată în mare măsură, cartonaşele galbene ar trebui să fie inexistente. Steliştii s-au lipit însă total inutil de două avertismente, prin Cristi Tănase şi Federico Piovaccari, imprudenţă care s-ar putea să-i coste. În tururile preliminare ale Ligii Campionilor, un jucător e suspendat la trei „galbene". Astfel, Tănase şi Piovaccari ar putea spune „pas" exact atunci când va fi mai mare nevoie de ei, în dubla manşă din ultimul tur preliminar.

Piovaccari, subiect de glume. Transferat cu scopul de a-l face uitat pe golgheterul Rusescu, atacantul italian e deocamdată o mare dezamăgire. Mai mult, deşi n-a jucat decât în două partide oficiale, Supercupa cu Petrolul şi prima manşă cu Vardar din Ligă, Piovaccari pare să dezvolte un complex în faţa porţii.

În cele două meciuri, a avut cel puţin trei ocazii uriaşe de a marca, însă execuţiile sale s-au dovedit lamentabile. De altfel, după o asemenea stângăcie, fanii Stelei de pe Arena Naţională l-au „răsplătit" pe Federico cu zâmbete ironice.

"Cred că este rezolvată calificarea în turul următor"

Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angela Gheorghiu la aniversarea de 90 de ani a legendarei Sophia Loren   Instagram (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net