Ziua Internaţională a câinelui. Tu ce faci pentru „cel mai bun prieten” al tău?

Ultima actualizare:

    Pe 26 august se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Câineluifoto: captura Facebook
Pe 26 august se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Câineluifoto: captura Facebook

Pe 26 august se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Câinelui. Este de fapt un nou prilej de a ne readuce în atenţie cât de important este „cel mai bun prieten” al omului pentru sănătatea noastră fizică şi mentală. Totodată este un nou motiv pentru a informa oameni cu privire la abuzurile faţă de aceste animale.

Ziua Internaţională a Câinelui este un prilej bun, pentru cei care nu au animale de companie, să meargă să îşi cumpere un căţeluş sau chiar să adopte unul. Acum este momentul să îşi alegi ce rasă vrei. Alegeţi câinele în funcţie de spaţiul pe care îl deţii. Dacă locuieşti la casă şi ai o curte mare, poţi opta pentru unul de talie mare. Dacă locuieşti într-un apartament atunci un câine mic este tot ce-ţi trebuie. Atunci când decizi că ai nevoie de un cîine, trebuie să iei în considerare şi o serie de cheltuieli pe care le implică o astfel de achiziţie pe termen lung. Controalele la veterinar, vaccinurile şi hrana adecvată sunt doar o parte din aceste costuri. În cazul în care mergeţi în călătorii şi doriţi să îl luaţi cu voi şi pe cel mai bun prieten necuvântător, trebuie să vă informaţi dacă sunt acceptaţi câini în hoteluri sau localuri. În caz contrar trebuie să îi plătiţi şi lui un sejur în hotelurile pentru câini. Sunt spaţii amenajate unde patrupedele stau pe perioada în care stăpânii sunt plecaţi. Sau puteţi apela la rude şi prieteni.

Însă în timp ce mulţi vor să aibă un prieten de o anumită rasă, specialiştii ne sfătuiesc să avem în vedere şi câinii metişi. Ei sunt la fel de iubitori şi jucăuşi.

Multe persoane, deşi îşi doresc un cîine, nu sunt pregătite pentru a avea un animal de companie. Astfel, aceştia ajung să umple adăposturile de animale abandonate. Poţi să faci voluntariat pentru unul dintre adăposturile din zona ta. Acolo vezi cum sunt îngrijiţi câinii şi poate chiar te hotărăşti să adopţi unul, scrie nationaldaycalendar.com.

10 de moduri în care poţi să sărbătoreşti ziua internaţională a câinelui

Sunt o multitudine de moduri în care poţi să-ţi serbezi patrupedul. Iată câteva de moduri în care poţi să îşi arăţi recunoştinţa faţă de câini, potrivit dogingtonpost.com.  

1. Adoptați un câine din adăpostul local sau organizația de salvare a raselor pure. Oferați-vă voluntar la un adăpost sau plimbaţi un cîine al unui vecin sau al oricărei persoane care are nevoie de acest ajutor.

 2. Verificați toate locurile din casă şi curte pentru a vă asigura dacă aceasta este sigură pentru cîine. Dacă aveţi spărturi în gard sau gropi adânci în care poate cădea, remediaţi acest lucru.

 3. Donează pături, mâncare și jucării organizațiilor pentru protecția animalelor.

4. Trimite un cadou legat de câine unui prieten sau unui membru al familiei care are un astfel de prieten necuvântător.

 5. Fă o petrecere la Ziua Internaţională a Câinelui și invită-ți toți prietenii și câinii lor.

 6. Petreceți ziua făcând fotografii cu câinele vostru.

 7.  Cumpără-i câinelui tău o jucărie distractivă, o haină amuzantă sau o lesă.

 8. Participă împreună cu anumalul tău de companie la diverse competiţii canine.

 9. Oferă-i câinelui tău câteva ore de relaxare la un centru special pentru el.

 10. Învață-ți câinele un truc nou.

De ce este important câinele pentru sănătate

Studiile au arătat că posesorii de câini au o tensiune mai scăzută, colesterol mai mic decât cei care nu dețin câini și este mai puțin probabil să aibă probleme ușoare sau grave de sănătate. În general, stăpânii câinilor au un sistem imunitar mai puternic, ajutându-i să fie mai sănătoși și să petreacă mai puțin timp cu vindecarea bolilor și virușilor. De fapt, s-a dovedit că oamenii își revin mai repede din boli și chiar au rate de supraviețuire mai mari după un atac de cord, dacă dețin un câine.

Şi copiii care au un câine se îmbolnăvesc mai rar. Adesea, copiii cu boli cronice reacționează mai bine la tratament atunci când au un companion canin.

Câinii ne asigură o stare de bine emoțională, datorită iubirii lor necondiționate și, de aceea, sunt o bună companie și alinare pentru persoanele care locuiesc singure.

Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu. A fost domesticit în urmă cu 13.000 de ani.  Însă s-au descoperit  rămășite ale unor câini domesticiți în Belgia și Siberia în urmă cu aproximativ 33.000 de ani.

Citeşte şi: 

8 lucruri pe care nu le ştiai despre câini

Ce câine superb are Principesa Margareta!

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net