Cum se păstrează şi cum se mănâncă brânza. 6 „păcate capitale“ care trebuie evitate

Ultima actualizare:

    Cât este recomandat să laşi brânza la temperatura camerei, înainte de a o mânca @shutterstockclickpentrufemei.ro
Cât este recomandat să laşi brânza la temperatura camerei, înainte de a o mânca @shutterstockclickpentrufemei.ro

Brânza este unul dintre cele mai populare alimente din lume şi se regăseşte zilnic în alimentaţia unora dintre noi. Însă, uneori, nu i se acordă importanţa cuvenită, mai ales când este vorba despre brânzeturi deosebite: maturate, cu mucegai nobil, cu trufe etc. Sunt câteva reguli importante care trebuie respectate pentru a profita la maximum de aroma şi savoarea brânzeturilor, dar şi pentru a le păstra cât mai mult timp.

Brânzeturile sunt un produs alimentar obţinut prin coagularea cazeinei (proteina din din lapte) cu ajutorul cheagului, prin fermentaţie lactică şi precipitare la căldură. Principalele tipuri de lapte folosite sunt cel de vacă, de oaie, de capră şi de bivoliţă. Campioni la acest capitol sunt francezii, care au aproximativ 1.600 de sortimente de brânză, şi care au oferit lumii unele dintre cele mai apreciate produse, precum camembert, brie, roquefort. Olandezii se pot lăuda cu gouda, italienii au mozzarella şi parmezanul, britanicii au cheddar şi stilton.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net