Azi este Ziua înghețatei de vanilie! Cea mai bună rețetă

Ultima actualizare:

    Nimeni nu poate refuza o portie de inghetata de vanilie racoroasaclickpoftabuna.ro
Nimeni nu poate refuza o portie de inghetata de vanilie racoroasaclickpoftabuna.ro

Este vară și simțim cu căldura ne toropește. Ne dorim un desert rece și gândul ne duce, evident, la înghețată. Instinctiv mergem la gelaterie și cumpărăm delicioasa cremă răcoritoare. Avem o mulțime de arome din care să alegem: de ciocolată, de vanilie, de căpșuni sau din alte fructe. O putem savura dintr-un cornet, un pahar sau la pachet. Înghețata de vanilie pare să fie în topul preferințelor consumatorilor, iar azi o sărbătorim cum se cuvine.

Cei mai fericiți vor fi cel mai probabil copiii. Un nou prilej de a gusta desertul înghețat nu le poate aduce decât bucurie.

S-a stabilit ca pe 23 iulie să sărbătorim ziua înghețatei de vanilie.

Nu se știe exact care este originea Zilei înghețatei de vanilie. Preparată prin înghețarea unei creme de frișcă sau lapte, zahăr, ouă și păstăi sau esență de vanilie, înghețata de vanilie este cea mai populară aromă de înghețată din Statele Unite și Canada, conform unor sondaje, citate de timeanddate.com.

Americanii iubesc această aromă despre care spun că este implicită pentru înghețata de vanilie. Chiar Thomas Jefferson, al treilea președinte al Statelor Unite ale Americii a descoperit acest delicios desert atunci când era într-o vizită în Franța1784-1789. El a scris atunci rețeta care a rămas drept dovadă că politicianul prefera înghețata cu vanilie.

De fapt, Biblioteca Congresului găzduiește o copie a rețetei. Astăzi, salonul de înghețată de la Mt. Rushmore în Dakota de Sud servește aceeași rețetă, astfel încât oricine poate gusta din această rețetă.

Citește și: Răcoreşte-te cu o delicioasă îngheţată cu pepene roşu! Iată o reţetă incredibil de simplă

Cea mai bună rețetă, descoperită de Thomas Jefferson

Cu toate că nu putem susţine că Thomas Jefferson a adus îngheţata în Statele Unite ale Americii, el a popularizat îngheţata oferind-o aproape mereu invitaţilor săi la Casa Albă. Celebra reţetă a rămas în arhivele Library of Congress.

Înghețata cu vanilie a devenit un desert constant gustat de președinte.  Iată reţeta preşedintelui american Thomas Jefferson, conform hystoria :

  • - Două sticle de cremă bună

- Şase gălbenuşuri de ouă

Amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Pune crema la fiert într-o caserolă, nu înainte de a adăuga un baton de vanilie.

Când începe să fiarbă, puneţi amestecul de gălbenuş şi zahăr şi amestecaţi bine.

Când se apropie iar de fierbere, luaţi de pe foc şi acoperiţi cu un prosop.

 Puneţi compoziţia în Sabottier (recipient francez special conceput pentru îngheţată).

Aşezaţi-l în gheaţă cel puţin o oră înainte de a fi servită.

Puneţi în gheaţă un pumn de sare.

Deschideţi din când în când Sabottierul pentru a detaşa gheaţa.

Când este bine întărit, amestecaţi cu o spatulă.

Puneţi în forme, presând bine pe genunchi.

Citește și: Ziua prăjiturilor din zahăr. Sărbătorim cu o cremă de zahăr ars. Iată reţeta

Altă rețetă delicoasă pentru înghețata de vanilie

 Se folosesc următoarele ingredinte. (rețetă preluată de pe savoriurbane.com)

- 250 ml frișcă naturală- 250 ml lapte- 4 gălbenușuri- 100-150 g zahar tos (după gust)- ½ păstaie de vanilie

Se începe cu baza din ouă. Zahărul are și el rol în formarea cremozitatii cremei așa că țineți cont de acest aspect și dacă puneți doar 100 g în loc de 150 sau chiar 200 g să vă așteptați ca înghețată să creeze cristale de gheață.

Păstaia de vanilie se taie în 2 pe lung și se scot semințele. Laptele se pune într-un vas și se adaugă vanilia (semințele și păstaia tăiată) și se fierbe.

Intre timp gălbenușurile se bat cu zaharul până formează o spumă și apoi la rotația cea mai mică a mixerului se adaugă treptat laptele fiert.

Crema astfel obținută se pune la fiert pe aburi până se îngroașă un pic. Se aseaza castronul peste o oală în care fierbe puțină apă și se amestecă cu un tel. Trebuie să ajungă la 70-72 C (temperatura la care se gătesc gălbenușurile și se distruge salmonella). Nu o lașați mai mult pentru că ouăle se vor coagula! După răcire se mută în frigider.

După ce se scoate din frigider se mai bate odată cu mixerul. Separat se bate și frișcă naturală (bine răcită la frigider și ea

În bolul în care se află crema de ouă se adaugă treptat frișcă cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.

Se omogenizează ouăle cu frișca și se obține compoziția de înghețată care poate fi pusă la congelat.

Dacă aveți aparat de făcut înghețată, se începe procedeul de înghețare cu ajutorul aparatului.

Dacă nu aveți un astfel de aparat, se pune compoziția într-o cutie de plastic cu capac și se pune la congelator. Se amestecă tot la 30 de minute până îngheață de tot. Dacă nu se amesteca se vor forma cristale de gheață.

Cum sărbătorim Ziua înghețatei de vanilie

Experții spun că trebuie să vă descoperiți propria rețetă de înghețată de vanilie pe care o puteți prepara acasă. Mâncați cât de multă puteți. Medicii recomandă, totuși, un consum responsabil. Dacă aveți clătite la micul dejun, puneți o cupă de înghețată de vanilie desupra. Brownies pentru cină? Adăugați o lingură de înghețată de vanilie. Smoothies pentru o gustare după antrenament? Adăugați câteva linguri de înghețată de vanilie.

Pentru a vă bucura și mai mult de această aromă savurați împreună cu prietenii sau rudele. Puteți adăuga și sirop de ciocolată sau caramel peste deliciosul desert. Dacă mâncați singur, măcar postați o fotografie cu înghețata pe pagina de socializare. Astfel puteți spune că ați împărțit și cu prietenii.

Aveți clătite la micul dejun? Adăugați o doză de înghețată de vanilie cu ea.

Vanilia este o aromă care provine din păstăile fructului orhideei de vanilie, o plantă care trăiește în Mexic. Vanilia era necunoscuta lumii din afara Americii Centrale până la sfârșitul anilor 1600. Astăzi, este unul dintre cele mai recunoscute arome ale lumii. Expresia, vanilie obișnuită, este folosită pentru a se referi la ceva care este obișnuit și nu are caracteristici speciale sau distinctive.

Știați că ... se crede că vanilia ar fi cel mai mare condiment? Cel mai scump condiment din lume este șofranul.

Citește și: Nu te-ai fi gândit! 19 iulie-Ziua arătatului limbii. Povestea fotografiei în care Einstein apare cu limba scoasă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
Baigli Covasna jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net