Biscuiti simpli cu ciocolata – Camelia Rădoi
Ingrediente
250 g făină
50 g amidon120 g zahăr40 ml smântană lichidă pentru frișcă40 ml lapte1 lingură praf de copt1 ou75 g unt la temperatura camerei1 linguriță esență de vanilie1 varf cuțit sareciocolată albă+ciocolată neagră
Mod de preparare
Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru frișcă, 1 linguriță esență de vanilie și mixăm bine. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul, sarea și praful de copt. Le cernem o singură dată. Adăugăm câte 1 lingură de făină în compoziția de unt și mixăm. Procedăm astfel până încorporăm toată făina. Pudrăm masa de lucru cu făină și frământăm până obținem un aluat fin și compact. Învelim aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la frigider timp de 1 oră. Dupa 1 oră scoatem aluatul și îl întindem pe masa de lucru pe care am pudrat-o cu făină. Îl întindem într-o foaie groasă de 6 mm. Tăiem biscuiții în una sau mai multe forme. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, iar apoi punem biscuiții. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 12-15 minute. Biscuiții nu trebuie să prindă culoare. Le facem testul cu scobitoarea. ÎI lăsăm să se răcească, iar apoi topim ciocolata și turnam câte puțin deasupra biscuiților. Sunt foarte gustoși!