Brioşe cu cireşe şi aromă de portocale – Alina Mărginean
Aveţi nevoie de:
150 g unt
4 ouă
150 grzahăr
2 plicuri zahăr vanilat + esenţă de vanilie
un praf de copt
un vârf cuţit sare
4 lg ulei
250 gr făină
cireşe din compot
puţină coajă rasă de portocală
pentru decor zahăr pudra
Mod de preparare
Se freacă spuma untul cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat, praful de copt şi sarea. Pe rând se pune câte un ou întreg şi se mixează în continuare, se pune şi uleiul, iar la final coaja rasă de portocală şi făina. Se pregătesc formele de brioşe, se ung cu ulei şi se tapetează cu făină. Se ia cu o lingură şi se pun în forme până la bază. Din compoziţia de mai sus vă ies 18 bucăţi de brioşe.
Cireşele din compot se taie în bucăţi mici şi se pun 3-4 bucăţi deasupra şi se apasă puţin cu mâna. Se dau la cuptor 20-25 minute. Se pudrează cu zahăr. Poftă bună!