Cartofi noi cu mărar în sos de iaurt - Albert Bertoni
Ingrediente:- 1 kg cartofi noi- câteva fire mărar verde- ulei pentru prăjit- sare după gustMod de preparare:De preferat, cartofii să fie cât mai mici. Doar se spală bine de pământ, și se lasă în coajă. Punem uleiul în ceaun, dupa care punem cartofii. Când aceștia devin aurii îi scoatem într-un bol și se amestecă cu mărarul tocat mărunt.Pentru sosul de iaurt avem nevoie de:- 200 ml iaurt gras- 2,3 fire de mărar proaspăt- 2 fire de usturoi verde- 20 ml suc de sfeclă- sare și piper după gust.Mod de preparare:Mărarul se toacă mărunt. Usturoiul se pisează și se freacă cu puțină sare. Într-un bol se pun iaurtul cu sucul de sfeclă, piperul, mărarul, și usturoiul și se amestecă toate până când se obține un sos omogen, rozaliu și delicos.Poftă bună !