Ciocolată de casă - Carmen Nadaban
Ingrediente
500 g ciocolată amăruie sau cu lapte, 400 g crema de lapte condensat (reţeta mai jos), 100 g nuci, alune sau stafide, 40 g unt; Ingredientele se pun într-o oală pe baie de aburi şi se amestecă până ce se topeşte ciocolata. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt se pune ciocolată şi se lasă la frigider circa 3 ore sau în congelator maxim 1 oră. Lapte condensat: 250 g lapte praf, 400 g zahăr, 250 ml apă rece. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când s-a topit zahărul se mai lasă un pic după care se ia de pe foc şi se lasă 10 min. Apoi siropul se pune într-un vas mai adânc, pentrut mixer, se adaugă jumătate din cantitatea de lapte praf, se mixează cu un mixer vertical , de preferinţă, când este amestecat bine se adaugă şi restul de lapte praf. Se mixează totul foarte bine şi laptele este gata. Se poate păstra într-un recipient acoperit timp de 2 săptămâni în frigider. Laptele după ce se răceşte se va îngroşa.