Clătite cu ciocolată şi cappuccino - Camelia Rădoi
Ingrediente:
• 250 g făină
• 300-350 ml lapte
• 2 ouă
• 100 g ciocolată topită
• 1 plic cappuccino
• 1 plic zahăr vanilat
• 1 lingură esenţă de vanilie
• 1 praf de sare
• 40 gr unt topit
• Pentru ornat:
• frişcă
• chipsuri de ciocolată
Mod de preparare:
Topim untul. Într-un bol amestecăm ingredientele uscate ( făină, zahărul vanilat, plicul de cappuccino şi praful de sare). Mixăm cele 2 ouă cu laptele, esenţă de vanilie şi untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixăm bine iar apoi adăugăm ciocolată topită. Eu am folosit topping de ciocolată. Încorporăm bine ciocolată. Ungem tigaia de clătite cu un şerveţel îmbiat în ulei. Aşa trebuie să procedăm după fiecare clătită. Cu un polonic turnăm uşor compoziţia în centrul tigăii. Lăsăm aproximativ 1 minut clătită la foc mediu, iar apoi o întoarcem pe partea cealaltă.
Decor:
Într-un bol punem o ceşcuţă de frişcă lichidă. mixăm până se îngroaşă. Ornăm clătitele cu frişcă şi chipsuri de ciocolată.