Clătite cu piept de pui şi bacon – Felicia Vanea
INGREDIENTE
4 ouă
1 piept de pui
200 g caşcaval
felii subţiri de bacon
200 g smântână pentru gătit
1 ceapă
300 ml apă minerală
făină
2 ardei graşi roşii
caşcaval
ulei
sare,piper
ketchup
Mod de preparare
Pieptul de pui îl spălăm şi îl fierbem în apă cu sare, 20 de minute. Pregătim clătitele din 3 ouă, apă minerală, făină şi sare, după gust. Pieptul de pui, după ce a fiert, îl tăiem mărunt şi îl amestecăm apoi cu 2 ouă, 4 linguri de smântână, sare şi piper, după gust. Ceapă şi ardeiul gras le curăţăm, le tăiem mărunt şi le călim, apoi le adăugăm peste carne. Cu această compoziţie umplem fiecare clătită şi le împăturim. Cu o felie de bacon subţire, prindem la mijloc clătitele. Le aşezăm într-o tavă, le stropim cu ketchup şi radem caşcaval şi le dăm la cuptorul încins 10-15 minute, până se rumeneşte frumos baconul.