Crap în sos picant de roşii şi ceapă. Află din secretele unei reţete lipoveneşti
Am gătit mult peşte în ultima vreme. Şi m-am văzut pusă în situaţia de a-mi pune mintea şi imaginaţia la încercare pentru a crea fel şi fel de preparate noi cu peşte. Ultima dată am încercat o reţetă de crap în sos picant de roşii şi ceapă, o mâncare care poate fi servită alături de o garnitură de orez sau de cartofi şi pentru care m-am inspirat din reţetele tradiţionale ale lipovenilor.
Crap în sos picant de roşii şi ceapă – Ingrediente
4 medalioane de crapzeama de la o lămâie½ linguriţă chimion măcinat½ liguriţă chili¼ linguriţă turmeric½ linguriţă piper1 ½ linguriţă sare3 căţei usturoi, pisaţi1 linguriţă ghimbir, dat pe răzătoarea mică3 roşii, tocate1 ceapă, tocată fin1 lingură ulei1 linguriţă bulion1 cană apă1 linguriţă oţet1 linguriţă unt7 crenguţe cimbru1 ardei iute, fără seminţecoriandru tocat şi lămâie